-
Αρχική > Διεθνή > Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αποκαλύφθηκε ο «μισθός» εκατομμυρίων που παίρνει ως διάδοχος του θρόνου

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αποκαλύφθηκε ο «μισθός» εκατομμυρίων που παίρνει ως διάδοχος του θρόνου

Μία οικονομικά εύρωστη χρονιά θα έχει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καθώς αποκαλύφθηκε ο «μισθός» εκατομμυρίων που εισπράττει ως διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Με τον πρίγκιπα Τζορτζ στον τελικό του Euro – Οι πανηγυρισμοί, η απογοήτευση και οι χαρακτηριστικές γκριμάτσες

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023 – 2024 εισέπραξε τον «μισθό» των 30 εκατομμυρίων δολαρίων από την περιουσία του Δουκάτου της Κορνουάλης.

Το Δουκάτο της Κορνουάλης είναι η περιουσία που κληρονόμησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο Γ’, όταν ο δεύτερος ανέβηκε στον θρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σήμερα δημοσιεύθηκε η ολοκληρωμένη ετήσια έκθεσή του Δουκάτου και αποκαλύφθηκε ότι είχε ένα τεράστιο πλεόνασμα 30,4 εκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2023-2024.

Εκτός από την περιουσία ο πρωτότοκος γιος του Βρετανού μονάρχη έλαβε και τον τίτλο του δούκα της Κορνουάλης.
Η έκθεση δείχνει επίσης ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, που είναι φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου, έλαβε τον τίτλο του προστάτη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αγγλίας (FA), τον οποίο κατείχε η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Το μελλοντικό σχέδιο του για την βασιλική οικογένεια – Ποιοι γαλαζοαίματοι διαφωνούν

Η FA εποπτεύει τις επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών της Αγγλίας, τις ομάδες νέων και τις ομάδες ποδοσφαίρου για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν πολύ ενεργός στην υποστήριξη του ποδοσφαίρου στην Βρετανία.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, ο διάδχος του βρετανικού θρόνου φαίνεται ότι ανέλαβε την εποπτεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ουαλικής Φρουράς και της Βασιλικής Αγροτικής Ένωσης της Κορνουάλης, ενώ ορίστηκε πρόεδρος της οργάνωσης Victoria Cross and George Cross Association.

Η οργάνωση απονέμει την υψηλότερη στρατιωτική τιμή σε πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό. Ωστόσο, για να αποδεχθεί την τιμή αυτή, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον τίτλο του προέδρου του οργανισμού Fields in Trust, ο οποίος προστατεύει πάρκα και χώρους πρασίνου σε όλη την Βρετανία.

Ως διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον και τα τρία τους παιδιά επωφελούνται οικονομικά από το Δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο είναι αφορολόγητο. Το Δουκάτο είναι στην ουσία μία ιδιωτική περιουσία που χρηματοδοτεί τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και ιδιωτικές δραστηριότητές του διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Η περιουσία του Δουκάτου εκτιμάται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και δημιουργήθηκε το 1337 από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ’ για να παρέχει κεφάλαια για τον εκάστοτε διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Καλύπτει περίπου 205 τετραγωνικά μίλια γης σε όλη την Βρετανία. Η έκταση περιλαμβάνει πάνω από 20 κομητείες, και αποτελείται από «καλλιεργήσιμες και κτηνοτροφικές φάρμες, οικιστικές και εμπορικές ιδιοκτησίες, καθώς και δάση, ποτάμια, λατομεία και ακτογραμμή», σημειώνει η έκθεση του 2023 του Δουκάτου της Κορνουάλης.

Πέρσι το Δουκάτο συγκέντρωσε περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έλαβε μόνο ένα μέρος αυτών των χρημάτων αφού κληρονόμησε τον τίτλο και την περιουσία στα μισά του έτους.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks