Κορμός light γιατί εκτός από νοστιμιά θέλουμε και ευκολία.
Μπορεί να είστε πολλοί εσείς που φτιάχνετε τον κορμό μου εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που τον πρωτοανέβασα στο blog αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα για μια μικρή ανανέωση.
Ο λόγος που λατρεύω τον κορμό (και μπορώ να φάω έναν ολόκληρο μέσα σε 1 μέρα) είναι ότι είναι πανεύκολο να τον φτιάξετε, περιέχει απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι και πεντανόστιμος. Επιπλέον δεν χρειάζεται και ψήσιμο.
Η πρώτη μου σκέψη όταν επιλέγω τι συνταγές θα σας δείξω είναι να σας χαρίσω και χαμόγελο πέρα από κάτι υγιεινό και νόστιμο για να δοκιμάσετε για εσάς και την οικογένειά σας.
Ο κορμός που σας έχω εδώ έχει λιγότερο γάλα από την συνταγή που μέχρι τώρα σας είχα δώσει. Έτσι, αντί για 250 γρ. γάλα έβαλα στην συνταγή μόλις 160 γρ. Έτσι μείωσα τις θερμίδες αλλά δεν μείωσα καθόλου τη γεύση η οποία εξακολουθεί να είναι θεϊκή.
Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποια από τις παρακάτω:
Ωμά brownies ψυγείου με 4 υλικά | Χωρίς ζάχαρη
Μπανάνα snickers ψυγείου | Υγιεινό, γρήγορο, γλυκό
Λευκά σοκολατάκια ψυγείου με βρώμη χωρίς ζάχαρη | Με 4 υλικά
Σοκολατάκια ψυγείου χωρίς ζάχαρη | Με 4 υλικά
Κορμός light χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο
Ingredients
- 450 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη
- 160 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά ((μπορείτε να βάλετε κάποιο φυτικό γάλα))
- 250 γρ. κουβερτούρα στέβια
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι (αν θέλετε)
Instructions
-
Ξεκινήστε θρυματίζοντας με τα χέρια σας τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει. Μόλις λιώσει αφήστε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
-
Μόλις κρυώσει ρίξτε το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Προσθέστε και το κονιάκ ή το ρούμι και τη βανίλια και ανακατέψτε.
-
Μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Δωστε του μακρόστενο σχήμα με τα χέρια σας και τη βοήθεια της λαδόκολας. Κλείστε με το αντικολλητικό χαρτί και βάλτε στην κατάψυξη για να κρυώσει.
-
Προσωπικά μου αρέσει να το έχω στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο το συγκεκριμένο γλυκό. Μου αρέσει να το τρώω παγωμένο και όχι απλά δροσερό. Εσείς μπορείτε να το βάλετε όπου θέλετε.