Υλικά
-
Includes
500 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
-
Includes
300 γραμμάρια ζάχαρη
-
Includes
3 αυγά
-
Includes
1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
-
Includes
1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
-
Includes
1/2 κουταλάκι σόδα
-
Includes
1/3 φλιτζάνι κονιάκ
-
Includes
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
-
Includes
2 βανίλιες
-
Includes
1 1/2 κιλά αλεύρι
-
Includes
1 κρόκος αυγού (ανακατεμένος με λίγο γάλα ή νερό)
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.
- Ανακατεύουμε το μπέικινγκ πάουντερ με 1 φλιτζάνι αλέυρι και προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε το Βιτάμ, μέχρι να ασπρίσει, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το πορτοκάλι και τη σόδα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ, τα αρωματικά και λίγο–λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Παίρνουμε λίγη ποσότητα από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθουμε κορδόνια και τα φτιάχνουμε πλεξούδα.
- Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180°C για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
https://www.vitam.gr/syntagi/koulourakia-193032