-
Αρχική > Αθλητικά > Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Κωπηλασία:  Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού – «Τα πάντα μπορούν να συμβούν στα ημιτελικά»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Κωπηλασία:  Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού – «Τα πάντα μπορούν να συμβούν στα ημιτελικά»

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 7:08.51, πίσω από τις Βρετανίδες Έμιλι Κρέιγκ και Αϊμότζιν Γκραντ που πέρασαν πρώτες τη γραμμή του φίνις με χρόνο 7:04.20. Την απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών γυναικών εξασφάλιζαν μόνο οι δύο πρώτες της 1ης προκριματικής σειράς στο αγώνισμα.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό, την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, στις 12:34 το μεσημέρι.

Αμέσως μετά τον αγώνα οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: 

Αρχικά, η Ζωή Φίτσιου εξήγησε: «Eίναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς… όλο αυτό που ζούμε! Κι εμείς σιγά σιγά αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε που βρισκόμαστε. Είναι η πρώτη φορά που μετέχουμε στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Να φανταστείτε πως κάναμε αποθεραπεία μετά τον αγώνα κι εκεί καταλάβαμε τι γίνεται… εκεί είδαμε, μάλλον ακούσαμε το κοινό. Και όταν είσαι από μέσα και κοιτάς προς τα έξω… είναι δέκα φορές πιο μαγικό αυτό που βλέπεις και αισθάνεσαι. Κάναμε αποθεραπεία και η Μιλένα ήταν τόσο ενθουσιασμένη που μου έλεγε “κοίτα, κοίτα το κοινό”. Κι εγώ είχα ανατριχιάσει. Γιατί ειδικά μετά τον κορονοϊό τα πράγματα ήταν πολύ πεσμένα. Δεν υπήρχε τίποτα… έτσι πολύ έντονο. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε μία διοργάνωση με τόσους πολλούς φιλάθλους, οπότε… ναι είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένες».

Από την πλευρά της, η Μιλένα Κοντού είπε για την πρώτη αγωνιστική εμπειρία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Για εμένα είναι κάτι απίστευτο. Ήταν το όνειρό μου να έρθω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα κατάφερα να έρθω! Το συνειδητοποιώ σιγά σιγά, από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο Ολυμπιακό χωριό και μετά άρχισα να καταλαβαίνω ότι όντως βρίσκομαι εδώ και όντως τα κατάφερα. Αυτό που έλεγε η Ζωή για την αποθεραπεία…. ενώ στην κούρσα καταφέρνω ν’ απομονώσω τις φωνές του κοινού από το κεφάλι μου και απλά να βλέπω την κούρσα μου, σήμερα δεν κατάφερα να το κάνω απόλυτα. Τους άκουγα… Δεν μας είναι κάτι το σύνηθες αυτό, στο άθλημά μας, να έχουμε τόσους φιλάθλους να παρακολουθούν τους αγώνες μας».

ΕΝΙΚΟΣ
Top
Enable Notifications OK No thanks