Κολασμένο γλυκό ψυγείου με τούρτα παγωτό και τραγανή βάση από μπισκότα
Θα σας τρέχουν τα σάλια
- 300 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας (ό,τι έχουμε στο σπίτι)
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδας φρέσκο ή soft
- 1 κιλό παγωτό σοκολάτα
- 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
- κακάο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Για να ετοιμάσουμε την εύκολη τάρτα παγωτό, πρώτα αλέθουμε τα μπισκότα σε σκόνη σε έναν πολυκόφτη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Το απλώνουμε σε φόρμα ή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ., φροντίζοντας να καλυφθούν καλά ο πυθμένας και τα τοιχώματα.
- Πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω, ώστε να γίνει πιο συμπαγής και σταθερή η βάση.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε το παγωτό ξεσκέπαστο να μαλακώσει, ώστε να μπορούμε να το απλώσουμε.
- Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το παγωτό και το βάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Το απλώνουμε με τη ράχη του κουταλιού έτσι ώστε να γίνει μια ίσια στρώση και να γεμίσει όλη η φόρμα.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και καταψύχουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να γίνει σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τη στρώση του παγωτού.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή με καβουρδισμένα αμύγδαλα, κοπανισμένα σε χοντρά κομμάτια.
- Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε αμέσως, τοποθετούμε την τάρτα στην κατάψυξη.
Athensmagazine.gr: