Θα σας καλημερισω φίλοι μου με νόστιμα πρωινά λουκουμαδακια, ένεκα ότι εδώ στην Ικαρία λόγω του Αγίου Παντελεήμονα, φτιάχνουν στα περισσότερα σπίτια. Ορίστε να σας κεράσω, με μπωλικο Ικαριώτικο μέλι και κανέλα !!!
Για τους λουκουμάδες…
.
2 μισυ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι γοχ
Εγώ έβαλα και λίγο σκληρό αλεύρι μέσα που είχα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Και νερό χλιαρό 2 φλυτζάνια τσαγιού.
Καλό ανακάτεμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη, βάζω στο φούρνο στους 30 για 30′. Και παραπάνω λίγο αν μείνει δεν μας πηραζει. Ύστερα παίρνω ζύμη με το ένα χέρι και με το άλλο κόβω το μπαλάκι πού βγαίνει με το κουτάλι ή μικρό ή μεγάλο κουτάλι ότι μας αρέσει, και το ρίχνουμε μέσα σέ πολύ ζεστό λάδι, εγώ σήμερα έβαλα καλαμποκελαιο και ελαιόλαδο μισό μισό σχεδόν μέχρι την μέση της κατσαρολίτσας Βγάζουμε σέ απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ότι μας αρέσει από πάνω.. και 1 φακελάκι ξηρη μαγιά μέσα
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ