-
Αρχική > Απόψεις > Μητροπολίτης Καστοριάς :Η  Ελλάδα είναι η χώρα της παναγίας σε κάθε σπίτι σε κάθε υπηρεσία υπάρχει εικόνα της (βίντεο)

Μητροπολίτης Καστοριάς :Η  Ελλάδα είναι η χώρα της παναγίας σε κάθε σπίτι σε κάθε υπηρεσία υπάρχει εικόνα της (βίντεο)

Η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

θεοδώρα Κωτσοπούλου

Η νηστεία αυτή οπως δήλωσε στο kasroria 365 o μητροπολίτης Καστοριάς  έχει βαθιές πνευματικές ρίζες και συνδέεται στενά με την τιμή και την ευλάβεια προς την Παναγία. Η Παναγία, ως η μητέρα του Ιησού Χριστού, έχει κεντρική θέση στην Ορθόδοξη θεολογία και λατρεία.
Η  Ελλάδα  τόνισε ο ποιμενάρχης μας είναι η χώρα της Παναγίας άρα λοιπόν εισερχόμαστε σε ένα μία ευλογημένη περίοδο, θα εορτάσουμε πρώτα  την  μεταμόρφωση του χριστού μας και μετά το  Πάσχα  του καλοκαιριού.
Η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου είναι επισήμανε  μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της  Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ημέρα αυτή γιορτάζει την ειρηνική μετάσταση της Παναγίας από τη γη στον ουρανό
Η  Ελλάδα όντως είναι η χώρα της Παναγίας διότι σε κάθε σπίτι σε κάθε υπηρεσία υπάρχει εικόνα της Παναγίας έχουμε  πολλές ιερές μονές,  ναούς ,  προσκυνήματα, εικόνες της Παναγίας και πολλές κοπέλες έχουν το όνομα της παναγίας  αλλά και άντρες΄.
Ειδική μνεία έκανε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, και στις εκκλησίες της Παναγίας της περιοχής  μας, κάνοντας μάλιστα λόγο για τις   μοναδικές στιγμές  που έχει αξιωθεί  να ζήσει .
 “Πραγματικά είναι μοναδικές στιγμές που ζω  γιορτάζει ο μητροπολιτικός ναός μας , πάμε στην Μαυριώτισσα και εκεί ψέλνουμε  τα εγκώμια στην κυρίας Θεοτόκου
 “Τιμούμε την παναγία και  προετοιμαζόμαστε,  δεν  καθαρίζουμε μόνο σπίτια αλλά  καθαρίζουμε και  τις ψυχές μας και τις  καρδιές  μας με την λατρεία και με την αγάπη στην κυρία Θεοτόκου”
Τέλος ο Μητροπολίτης Καστοριάς  μαζί με τις ευλογίες του για καλή σαρακοστή ,  δεν παρέλειψε να προσκαλέσει  όλους  όσοι θα βρίσκονται στην επαρχία μας αυτές τις μέρες να τιμήσουνε την παναγία για να δεχτούν από την  παναγία μας  την αγάπη τη χάρι της και  την προστασία της.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks