-
Αρχική > Ελλάδα > Πανώλη αιγοπροβάτων: Στα 35 τα κρούσματα, 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί – Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι

Πανώλη αιγοπροβάτων: Στα 35 τα κρούσματα, 13.000 ζώα έχουν θανατωθεί – Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες κτηνοτρόφοι, καθώς για δεύτερη εβδομάδα παρατείνεται η καραντίνα στη μεταφορά και στη σφαγή αιγοπροβάτων σε όλη τη χώρα εξαιτίας της πανώλης. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των κρουσμάτων φτάνουν τα 35.

Πανώλη αιγοπροβάτων: Τα μέτρα με στόχο την εκρίζωση της νόσου – Ορίστηκαν ζώνες προστασίας και επιτήρησης

Από τις 11 Ιουλίου, όπου εντοπίστηκε στην Καλαμπάκα το πρώτο κρούσμα, έχουν θανατωθεί χιλιάδες ζώα και η νόσος έχει εξαπλωθεί στην Κόρινθο, την Αττική και την Κρήτη, ενώ πριν από λίγη ώρα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες στο Βαρθολομιό και στη Νεμούτα της Ηλείας και στη Βόνιτσα.

Ο δήμαρχος Αρχάνων – Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε: «Στόχος είναι να προφυλαχθεί το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, να δούμε πόσο έχει επεκταθεί αυτή η αρρώστια, η ασθένεια στα ζώα και στα ποιμνιοστάσια της περιοχής».

Έντεκα περιφέρειες της χώρας μπήκαν στο μικροσκόπιο των αρχών, όπως έδειξε η ιχνηλάτηση που διενεργούν οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί κρούσματα σε 35 εκτροφές σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ζώα που έχουν θανατωθεί έως τώρα ανέρχονται σε 13 χιλιάδες, αλλά όπως είναι λογικό ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks