-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μητροπολίτης Καστοριάς για την εορτή του Ι.Ν. Αγιου Νικάνορα : Εχουμε πολύ μεγάλες ευλογίες προς τιμή του Αγιου που θεράπευσε τα παιδιά (βίντεο )

Μητροπολίτης Καστοριάς για την εορτή του Ι.Ν. Αγιου Νικάνορα : Εχουμε πολύ μεγάλες ευλογίες προς τιμή του Αγιου που θεράπευσε τα παιδιά (βίντεο )

Για τις Θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα 6 και 7 Αυγούστου  στον Αγιο Νικάνορα οπου και θα υποδεχθούμε ιερά  λείψανα του Αγίου Ανδρέα  από τη Μητρόπολη Πάτρας,  αναφέρθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε στο kastoira 365 ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ Καλλίνικος.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε οτι είναι  μια πολύ μεγάλη γιορτή για την εκκλησία του  Αγιου Νικάνορα είναι τιμή για τον  Αγιο που  στις αρχές του προηγούμενου αιώνα,  θεράπευσε  τα παιδιά της Καστοριάς  από την οστρακιά και στην  μνήμη του θαύματος  των παιδιών αναγέρθηκε αργότερα  από τον μακαριστό  Σεραφείμ στη χλόη ο περικαλλής  ναός.

Είναι η τρίτη χρονιά  όπως είπε ο Ποιμενάρχης μας που γιορτάζω και εγώ την θρησκευτική αυτή γιορτή και νιώθω πολύ συγκίνηση,  φέτος έχουμε και  μεγάλες ευλογίες, στον  ιερό ναό  έχουν γίνει ολες  οι ετοιμασίες από τον  αρχιερατικό πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα  Ελευθέριο  μαζί με τον  πατέρα Βασίλειο  και το Θρησκευτικό  συμβούλιο.

Τέλος ο Μητροπολίτης Καστοριάς προσκαλεί όλους τους συμπολίτες μας και οχι μόνο να παρευρεθούν σε αυτή την λαμπρή γιορτή

Στο βίντεο που ακολουθεί η συνέντευξη του Μητροπολίτη

 

Top
Enable Notifications OK No thanks