-
Αρχική > Ελλάδα > Εθνική Τράπεζα: Ζητούν από εργαζόμενους να δουλέψουν Κυριακές, αργίες, νύχτα χωρίς αμοιβή!

Εθνική Τράπεζα: Ζητούν από εργαζόμενους να δουλέψουν Κυριακές, αργίες, νύχτα χωρίς αμοιβή!

Νίκος Κοκκινόπουλος

Να δουλέψουμε Κυριακές, αργίες, νύχτα ή να είναι σε ετοιμότητα, χωρίς αμοιβή, ζητά από εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας η εταιρεία Mellon Technologies. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου έργου, για το οποίο βρίσκεται σε ισχύ σύμβαση μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Mellon, ωστόσο η εταιρεία απαιτεί από τους ίδιους να εργάζονται υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται!

Μάλιστα ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία «υποκρύπτει δανεισμό εργαζομένων»! Να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω «αφορούν εργαζόμενους με μισθούς της τάξης των 800 ευρώ, μετά από δεκαετίες εργασίας μέσα στην Εθνική Τράπεζα»!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ο Σύλλογός μας απέστειλε δύο επιστολές προς την Εθνική Τράπεζα και την εταιρεία Mellon Technologies στην οποία εκθέταμε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να βάλουμε την υπογραφή μας κάτω από το κείμενο της τροποποιητικής σύμβασης εργασίας.

Στην σύμβαση περιέχεται όρος που παραβιάζει την νομοθεσία. οι υπερωρίες δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στην όποια συμφωνημένη μηνιαία αμοιβή. Μας ζητούν να δεσμευτούμε ότι εάν χρειαστεί, θα πρέπει να δουλέψουμε Κυριακές, αργίες, νύχτα ή να είμαστε σε ετοιμότητα, χωρίς αμοιβή! Φαίνεται αδιανόητο, όμως συμβαίνει!

Επιπλέον, τόσα χρόνια το αφήγημα από την πλευρά της Τράπεζας είναι ότι: δουλεύουμε στα πλαίσια ενός έργου, για το οποίο έχει συνταχθεί και υπογραφεί συμφωνία που το περιγράφει εγγράφως. Όμως στην τροποποιητική σύμβαση υπάρχει όρος ότι υπάρχει η δυνατότητα να μας ανατεθεί «πρόσθετη μη συναφής εργασία». Προκύπτουν τα ερωτήματα:

· Αυτή η μη συναφής εργασία είναι εκτός του συμφωνημένου έργου;

https://www.aftodioikisi.gr/

Top
Enable Notifications OK No thanks