-
Αρχική > Ελλάδα > «Θύελλα» στον Αύγουστο μετά την ανατροπή που φέρνουν τα Μερομήνια: «Θα μετατραπεί στον πιο δύσκολο μήνα, μετά τις 15 περιμένουμε…»

«Θύελλα» στον Αύγουστο μετά την ανατροπή που φέρνουν τα Μερομήνια: «Θα μετατραπεί στον πιο δύσκολο μήνα, μετά τις 15 περιμένουμε…»

Αλλάζουν τα πράγματα μετά το Δεκαπενταύγουστο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Τα Μερομήνια δείχνουν να μας δυσκολεύουν ελαφρώς τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις και το γνωστό τρόπο, με τον οποίο προβλέπουν τον καιρό από την αρχαιότητα.

Ο καιρός από τα Μερομήνια για τον Αύγουστο και το φθινόπωρο

Αύγουστος 2024: Το πρώτο δεκαήμερο θα έχει υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, ενώ κανονικές θα είναι στα βορειοανατολικά. Από τις 11 έως τις 21 Αυγούστου αναμένεται ισχυρός καύσωνας. Από τις 22 έως τις 26 αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Το τέλος του μήνα θα μας βρει με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σεπτέμβριος 2024: Οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές στα νότια της χώρας, αλλά ελαφρώς χαμηλότερες στα βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα. Θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οκτώβριος 2024: Στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται η πρώτη ισχυρή κακοκαιρία, με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή σε όλη τη χώρα.

Νοέμβριος 2024: Τα πρώτα χιόνια αναμένονται μεταξύ 8 και 13 Νοεμβρίου, και μάλιστα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα στη Μακεδονία και πιθανώς στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία

Athensmagazine.gr:

 

Top
Enable Notifications OK No thanks