-
Αρχική > Αθλητικά > Καστοριανή Ζωή Φίτσιου: Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που δεν νιώθω καθόλου κούραση- Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει το δικό του όνειρο

Καστοριανή Ζωή Φίτσιου: Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που δεν νιώθω καθόλου κούραση- Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει το δικό του όνειρο

Το έκτο μετάλλιο στην κωπηλασία χάρισαν η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού που πραγματοποίησαν μία φανταστική εμφάνιση στον τελικό διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

Όπως είπε η Ζωή Φίτσιου, στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3, ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την κωπηλασία στα 11, από τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης, ενώ, την επόμενη χρονιά, ήρθε και η πρώτη της συμμετοχή στο πανελλήνιο.

“Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που δεν νιώθω καθόλου κούραση”, είπε η Ζωή, ενώ σε ό,τι αφορά τους γονείς της, είπε ότι δεν την πίεσαν ποτέ για τίποτα και ότι ήταν πάντα δίπλα της, γεγονός που την έκανε να πατάει γερά στο έδαφος και να λαμβάνει τις αποφάσεις μόνη της.

“Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει το δικό του όνειρο χωρίς την καθοδήγηση του γονιού…οι γονείς να μην φορτώνουν τα παιδιά με τα δικά τους όνειρα, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που δεν βγάζει πουθενά”, τόνισε η Ζωή.

Ο κ. Δάνος Φίτσιος, πατέρας της Ζωής, μίλησε με μεγάλη υπερηφάνεια για το μετάλλιο που κέρδισε η κόρη του και τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα. “Ζούμε ένα όνειρο που ακόμη δεν τολμάμε να πιστέψουμε, οι γονείς πρέπει να είναι παρόντες κυρίως στις δύσκολες στιγμές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ζωή κέρδισε το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το 2022 στο Μόναχο, στη Γερμανία. Η Ελληνίδα σκιφίστρια πέρασε τη γραμμή του φίνις σε χρόνο 08:09.21.

Ως δίδυμο, οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου μετρούν πολλές διεθνείς διακρίσεις με μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Κύπελλα στο άθλημα της Κωπηλασίας και πλέον μπορούν να λένε ότι είναι και Ολυμπιονίκες.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks