-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Αντώνης Δαγκλής Ο Αντεροβγάλτης των Αθηνών

Αντώνης Δαγκλής Ο Αντεροβγάλτης των Αθηνών

Τα Σκοτεινά μονοπάτια ξεκινάν έναν κύκλο 10 φυλακόβιων που συγκλόνισαν τη μικρή ελληνική κοινωνία με τα εγκλήματά τους

Αντώνης Δαγκλής

Ο Αντεροβγάλτης των Αθηνών

 

Αντώνης Δαγκλής
Αντώνης Δαγκλής

 

Ο μόνος serial killer που αναγράφεται στις διεθνείς λίστες. Όχι τόσο για τον αριθμό των θυμάτων του όσο για τον φριχτή πρακτική του.

Ο Αντώνης Δαγκλής ανήκει στους κατά συρροή δολοφόνους που σκοτώνουν ανθρώπους που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο πρώτος έλληνας serial killer χαρακτηρίστηκε ως ο δολοφόνος των ιερόδουλων. Ο Δαγκλής καταδικάστηκε για την δολοφονία τριών γυναικών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο η μητέρα του ήταν ιερόδουλη και όταν πήγαινε να συναντήσει τα θύματά του άκουγε μια φωνή που τον διέταζε να σκοτώσει.

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1995, όταν εντοπίστηκε διαμελισμένο το πτώμα της Ελένης Παναγιωτοπούλου στα διόδια της Τραγάνας.

Η άτυχη γυναίκα είχε στραγγαλιστεί και στη συνέχεια είχαν αφαιρεθεί με φριχτό τρόπο τα μέλη της.

Με τον ίδιο τρόπο έχασε τη ζωή της και η επίσης ιερόδουλη Αθηνά Λαζάρου δύο μήνες αργότερα.

Ο άνδρας με το λευκό φορτηγάκι που προσπαθεί να στραγγαλίσει ιερόδουλες γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών.

Πολύ σύντομα ιερόδουλες αναγνωρίζουν στις φωτογραφίες των σεσημασμένων τον Αντώνη Δαγκλή. Ο ίδιος κατηγορείται και για μια Τρίτη δολοφονία ιερόδουλης, την οποία τελικά ομολογεί με τις άλλες δύο.

Ο Δαγκλής καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης, αλλά στις 2 Αυγούστου του 1997 βρέθηκε απαγχονισμένος. Στο κελί 33 του Ψυχιατρικού Καταστήματος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού έδωσε τέλος στη ζωή του, όπως και ο συγκρατούμενός του.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks