Σουτζουκάκια στο φούρνο με σάλτσα γίνονται
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!
Τα συνοδεύω με ρύζι πιλάφι στο φούρνο!!!
Συνταγή-Υλικά:
500 γρ. κιμάς ανάμεικτος (χοιρινό-μοσχάρι)
Λίγο λάδι (περίπου 3-5 κουταλιές της σούπας)
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
7-8 φρυγανιές τριμμένες
1 ντομάτα λιωμένη στο μούλτι
2 σκελίδες σκόρδο
Δυόσμος ξερός ή φρέσκος
Περίπου 1 συσκευασία χυμό ντομάτας ή το χυμό από 4 ντομάτες φρέσκες.
Λάδι για τη σάλτσα
1 δαφνόφυλλο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμωνούμε καλά.
Δηλαδή το κιμά τις 3-5 κουταλιές λάδι,το κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,το κύμινο,τις τριμμένες φρυγανιές,τη μια ντομάτα λιωμένη,το σκόρδο,και το δυόσμο.
Πλάθουμε τον κιμά σε σουτζουκάκια.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε περίπου μισό φλυτζάνι λάδι και το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.
Αραδιάζουμε πάνω τα σουτζουκάκια και προσθέτουμε μισή κούπα νερό και το δαφνόφυλλο.
Ψήνουμε τα σουτζουκάκια σε μέτριο φούρνο
και κατά τη διάρκεια ψησίματος τα γυρίζουμε 1-2 φορές.
Μόλις πιουν όλα τα υγρά και μείνουνε με τη σάλτσα τους είναι έτοιμα.
Για το ρύζι:
Ρύζι κίτρινο (μπονέτ) 2 κούπες του τσαγιού,
4 κούπες του τσαγιού νερό ζεστό,ελαιόλαδο,
1καρότο ψιλοκομμένο,1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη,1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη,
αλάτι,1/2 λεμόνι το χυμό του,και μια κουταλιά της σούπας Maggi νοστιμιά.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ