-
Αρχική > Απόψεις > Η Καστοριά της γούνας σβήνει ακούει κανείς – θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Η Καστοριά της γούνας σβήνει ακούει κανείς – θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Η επιστολή απόγνωσης των αγανακτισμένων γουνοποιιών μας έδωσε το έναυσμα  να  ασχοληθούμε με το θέμα της Μηδενικής Προόδου του  Προγράμματος Στήριξης “Β2  .
120  γουνοποιοί  από την Καστοριά και την Σιάτιστα εκφράζουν  τη βαθιά τους απογοήτευση που συνοδεύεται από αγανάκτηση για την πρόοδο με ρυθμούς χελώνας  υλοποίησης του προγράμματος “Β2”.
Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις και τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι , στιγμής  δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική εξέλιξη, αφήνοντας τους γουνοποιούς σε κατάσταση απόγνωσης και οικονομικής ασφυξίας
Φυσικά τεράστιο πρόβλημα έχουν και οι εν ενεργείς επιχειρήσεις της περιοχής μας  που συντηρούν δεκάδες οικογένειες από την περιοχή μας , αναρωτιόμαστε πόσο θα αντέξουν και αυτές με την μεγάλη ακρίβεια , το  τεράστιο ενεργειακό ζήτημα και φυσικά την χαριστική βολή που  έδωσε ο  Ρωσο – Ουκρανικός  πόλεμος

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πριν έναν χρόνο και συγκεκριμένα την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023  εγινε σύσκεψη  για τη γούνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας με την συμμετοχή μάλιστα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δεδομένων των ιδιαίτερων δυσκολιών που συνεχίζονται για τον κλάδο της γούνας.

Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν διεξοδικά τα ομόφωνα αιτήματα των φορέων του κλάδου της γούνας καθώς και τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση. Ως αποτέλεσμα της συζήτησης έγινε πλήρως αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος των γουνοποιητικών επιχειρήσεων Καστοριάς και Βοΐου και τονίστηκε η αναγκαιότητα για τον επαναπροσδιορισμό περαιτέρω στήριξης.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των τότε Υπουργών και των υπηρεσιακών παραγόντων, ξεκινά άμεσα η εξειδίκευση των νέων μέτρων ενίσχυσης για την υλοποίηση δράσεων και προγραμμάτων οικονομικής στήριξης του κλάδου της γούνας.

Από τότε και μετά δεν εχει γίνει  καμιά κίνηση για τον πολύπαθο αυτό κλάδο που βιώνει τα λοίσθια και εχει οδηγήσει την περιοχή μας στην ανεργία και στον μαρασμό
Η Καστοριά της γούνας  σβήνει ακούει κανείς
Top
Enable Notifications OK No thanks