-
Αρχική > Ελλάδα > Προσλήψεις Ειδικών Φρουρών στην ΕΛΑΣ: Προϋποθέσεις, αιτήσεις και προθεσμία

Προσλήψεις Ειδικών Φρουρών στην ΕΛΑΣ: Προϋποθέσεις, αιτήσεις και προθεσμία

Δημήτρης Κασιμάτης

Μέχρι την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 και ώρα 15:00 μ.μ. θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για τις 300 θέσεις μόνιμων Ειδικών Φρουρών (ιδιωτών ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία

Επίσης, θα βοηθήσουν στη στελέχωση ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών, στη συγκρότηση ειδικών μονάδων και μεταβατικών αποσπασμάτων για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων μορφών εγκληματικότητας, καθώς και στην αναζήτηση διωκομένων ή εξαφανισθέντων προσώπων.

Οι υποψήφιοι που θα κάνουν αίτηση θα υποβληθούν σε ψυχομετρικές και αθλητικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις.

Προσλήψεις μόνο με απολυτήριο λυκείου

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω:

  • Ποσοστό 80%, δηλαδή 240 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (ΤΕΣ), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και των Σχολών ΟΑΕΔ.
  • Το υπόλοιπο ποσοστό 20%, ήτοι 60 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑΛ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του υποψήφιου λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Οι υποψήφιοι δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μόνο για μία κατηγορία (Α΄-80% ή Β΄-20%).

Πώς θα κάνετε αίτηση

https://www.aftodioikisi.gr/proslipseis/proslipseis-eidikon-froyron-stin-elas-proypotheseis-aitiseis-kai-prothesmia/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks