-
Αρχική > Τοπικά νέα > Την εγκατέλειψε ο αρραβωνιαστικός της επειδή αρνήθηκε να πάρει το επίθετό του – «Θέλω να σώσω τη σχέση»

Την εγκατέλειψε ο αρραβωνιαστικός της επειδή αρνήθηκε να πάρει το επίθετό του – «Θέλω να σώσω τη σχέση»

 

Η συνήθεια της αλλαγής του επιθέτου της γυναίκας μετά τον γάμο, σε μεγάλο βαθμό έχει περιοριστεί, με την αλλαγή της νοοτροπίας και των κοινωνικών ηθών. Μια γυναίκα μπορεί να μην αλλάξει καθόλου το επίθετό της, να προσθέσει στο δικό της εκείνο του συζύγου της, ή να αντικαταστήσει το πατρικό της επίθετο.

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: Εντυπωσιακή στο κόκκινο χαλί με τον σύντροφό της, Γιώργο Ζώη – Μαζί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο

Την απόφασή της καθορίζουν διάφοροι παράγοντες. Σπάνια, όμως, ακούμε περιπτώσεις όπου μια σχέση φτάνει στη διάλυση, επειδή η γυναίκα προτιμά να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το δικό της επίθετο.

«’Ημουν σε σοκ»

Με τον αρραβωνιαστικό της, τον Brad, είχε σχέση επί δύο χρόνια προτού εκείνος τη ζητήσει σε γάμο. Ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι άρχισε να μιλάει για την έγγαμη ζωή του. Στον λογαριασμό της στο Reddit, η γυναίκα ανέφερε: «Πριν από καιρό, με ρώτησε αν θέλω να πάρω το επίθετο του. Τότε, εγώ του είπα ότι θέλω και μετά μιλούσαμε για άλλα θέματα. Δεν ήταν σοβαρή κουβέντα και η ερώτησή του δεν ήταν το επίκεντρο της συζήτησης εκείνη την περίοδο».

Ωστόσο, αφού το κουβέντιασε με συνεργάτες της, η γυναίκα άλλαξε γνώμη και δεν ήθελε πλέον να αλλάξει το πατρικό της, για φεμινιστικούς λόγους, αλλά και προκειμένου να αποφύγει τη γραφειοκρατία και τη φασαρία της διαδικασίας.

«Σκέφτηκα ότι δεν αξίζει τον κόπο, αφού ο Brad δεν το ανέφερε ξανά και δεν το συζητήσαμε σοβαρά. Το ανέλυσα και αποφάσισα ότι προτιμώ να κρατήσω το πατρικό μου επίθετο, την κληρονομιά μου και τους οικογενειακούς μου δεσμούς, εξακολουθώντας να χρησιμοποιώ το επίθετό μου», είπε η γυναίκα.

«Μου είπε πως, για εκείνον είχε σημασία να πάρει η γυναίκα του το επίθετό του και πως αυτό ήθελε πάντα. Εγώ έφερα πολλά επιχειρήματα ενάντια στην ιδέα, όπως τη γραφειοκρατία, την πιθανότητα του διαζυγίου, τον φεμινισμό, και άλλα. Στο τέλος, ένιωσα ότι τα επιχειρήματά μου ήταν πιο ισχυρά από τα δικά του». Το ζευγάρι πέρασε λίγο καιρό χώρια και ο Brad ακύρωσε την τελετή και τη χώρισε.

Η γυναίκα, σημειώνει: «Ο λόγος ήταν η αλλαγή του επιθέτου. Ήταν ένα φρικτό τηλεφώνημα και ήμουν σε τέτοιο σοκ, που δεν θυμάμαι ακριβώς τι ειπώθηκε». Διαλυμένη ψυχικά, η γυναίκα του ζήτησε να συναντηθούν και να μιλήσουν από κοντά. Του είπε ότι είναι πρόθυμη να αλλάξει το επίθετό της και πως «μόνο μαζί του θέλει να είναι».

«Θέλω να σώσω τη σχέση»

Πριν τη συνάντησή τους, η γυναίκα κατέφυγε στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για να τους ρωτήσει πώς θα διαχειριζόντουσαν μια τέτοια κατάσταση – τονίζοντας ότι εκείνη θέλει να σώσει τη σχέση τους.

Σχολιάζοντας την ανάρτησή της, μία αναγνώστρια παρατήρησε: «Αν κάποιος βιαζόταν τόσο πολύ να με αφήσει και να κόψει κάθε επικοινωνία μαζί μου για ένα θέμα όπως αυτό, θα πίστευα ότι δεν είναι ούτε συναισθηματικά, ούτε διανοητικά ισορροπημένος και πρώτη εγώ δεν θα ήθελα να τον παντρευτώ. Αν συμπεριφέρεται έτσι όταν μαλώνετε, Ένας ακόμη χρήστης σημείωσε: «Νομίζω πως πρέπει να παραμείνεις πιστή στις απόψεις και τις αξίες σου και να μην ακούς τι σου λέει ο καθένας». Ένας τρίτος, συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι είμαι με το μέρος του. Δεν θα με ενδιέφερε ποιο όνομα χρησιμοποιείται αλλά το να έχουμε το ίδιο όνομα και να δείχνουμε ότι είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας».

 

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks