Ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις με αεροπλάνο και μία από τις συμβουλές που ενδεχομένως να έχεις ακούσει, είναι πως δεν πρέπει να πετάξεις φαγωμένος/η, ώστε να αποφύγεις το φούσκωμα που θα σε δυσκολέψει στο ταξίδι σου.
Οπότε, τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Επιλέγεις να φας ελαφρά και συνετά. Που σημαίνει: προτίμησε ελαφρά σνακ και τροφές που δεν σε ενοχλούν ή προκαλούν δυσπεψία. Αν για παράδειγμα, έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, μην πίνεις γάλα.
Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τι δεν πρέπει να φας πριν ταξιδέψεις με αεροπλάνο.
Η κατανάλωση τηγανητών φαγητών μπορεί να προκαλέσει καούρα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά και συχνά περιέχουν υπερβολικό νάτριο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών και να προκαλέσει φούσκωμα ή πρήξιμο κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, σύμφωνα με το Delish.
Σαλάτες
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι σαλάτες είναι στα «απαγορευμένα». Σύμφωνα με τη διαιτολόγο, Lisa Moskovitz: «Τα λαχανικά είναι δύσκολο να χωνευτούν και μπορεί να οδηγήσουν σε φούσκωμα και γενική δυσφορία, ειδικά αν καταναλώνονται ακριβώς πριν από ένα μακρινό αεροπορικό ταξίδι».
Τα όσπρια περιέχουν ένα σάκχαρο γνωστό ως ολιγοσακχαρίτη, το οποίο το ανθρώπινο σώμα δυσκολεύεται να χωνέψει πλήρως, οδηγώντας συχνά σε φούσκωμα, δυσφορία και αυξημένα αέρια, σύμφωνα με το One Travel.
Επεξεργασμένα τρόφιμα
Η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων νατρίου και κορεσμένων λιπαρών που εντοπίζονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, προκαλεί δυσκολίες στην πέψη. Και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση όταν πετάτε με αεροπλάνο. Το ίδιο ισχύει και με τα αλμυρά τρόφιμα, αφού το αλάτι μπορεί να σου προκαλέσει αφυδάτωση και φούσκωμα, όπως αναφέρει το Skyscanner.
https://www.aftodioikisi.gr/diethni/ti-den-prepei-na-fas-prin-petaxeis-me-aeroplano/