-
Αρχική > Ελλάδα > Ξεχάστε όσα ξέρατε, γινόμαστε Σιβηρία: «Κλείδωσαν» τα Μερομήνια, άλλος καιρός φέτος, τέτοιο χιόνι δεν έχουμε ξαναδει

Ξεχάστε όσα ξέρατε, γινόμαστε Σιβηρία: «Κλείδωσαν» τα Μερομήνια, άλλος καιρός φέτος, τέτοιο χιόνι δεν έχουμε ξαναδει

Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η παραδοσιακή εμπειρική μέθοδος πρόβλεψης του καιρού, γνωστή ως Μερομήνια, παρέχει φέτος τις προβλέψεις της για τον καιρό των επόμενων μηνών.

Survivor spoiler 26/08: Αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πρώην παίκτης του Survivor που θα πάρει μέρος στο νέο κύκλο!

Τι είναι τα Μερομήνια;

Τα Μερομήνια είναι μια παραδοσιακή μέθοδος πρόβλεψης του καιρού, η οποία βασίζεται στις παρατηρήσεις των καιρικών συνθηκών κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, η περίοδος από την 1η έως τη 12η Αυγούστου αντιστοιχεί στους επόμενους 12 μήνες του έτους, με κάθε ημέρα να συμβολίζει έναν μήνα. Οι παλαιότεροι πίστευαν ότι οι καιρικές συνθήκες αυτών των ημερών μπορούσαν να προσφέρουν μια γενική εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός κάθε μήνα της επόμενης χρονιάς.

Οι Καιρικές Προβλέψεις ανά Μήνα

Σεπτέμβριος 2024: Ο μήνας θα κυλήσει με φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, ενώ οι βροχοπτώσεις θα είναι λιγότερες από το συνηθισμένο.

Οκτώβριος 2024: Ο μήνας αυτός θα φέρει σημαντικές βροχές, σε ορισμένες περιοχές ακόμα και πάνω από το συνηθισμένο, με θερμοκρασίες χαμηλότερες από τον μέσο όρο.

Νοέμβριος 2024: Από το δεύτερο μισό και μετά, ο καιρός θα γίνει χειμερινός, με αρκετές βροχές που θα δημιουργήσουν ένα υγρό και ψυχρό σκηνικό.

Δεκέμβριος 2024: Ο Δεκέμβριος θα είναι βροχερός, με χιόνια στα ορεινά, αλλά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σχετικά ήπιες για την εποχή.

Ιανουάριος 2025: Αν και θα είναι σχετικά ήπιος μήνας με λίγες βροχές, οι αρχές του Ιανουαρίου θα παρουσιάσουν πιο έντονα χειμερινά χαρακτηριστικά.

Φεβρουάριος 2025: Θα κυριαρχήσει η ψύχρα και οι χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στα ορεινά και ημιορεινά.

Μάρτιος 2025: Ο Μάρτιος θα έχει δύο όψεις, με το πρώτο μισό να είναι ήπιο, ενώ το δεύτερο μισό θα επιστρέψει σε πιο χειμερινές συνθήκες, με έντονες ψυχρές εισβολές.

Αυτές οι προβλέψεις από τα Μερομήνια προδιαγράφουν έναν χειμώνα που ενδέχεται να είναι πιο βαρύς και υγρός από τον περσινό, επηρεάζοντας τόσο τις καθημερινές δραστηριότητες όσο και την ανάγκη προετοιμασίας των υποδομών.

Athensmagazine.gr:

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks