Περαιτέρω πτώση των τιμών στο ελαιόλαδο προμηνύει η φετινή ελαιοκομική περίοδος
ετά τις ιστορικά υψηλές τιμές που έφθασαν έως και 9,5 ευρώ το κιλό το προηγούμενο διάστημα, παρατηρείται εδώ και περίπου τρεις μήνες υποχώρηση στα 7 ευρώ το κιλό, καθώς μειώθηκε παγκοσμίως η κατανάλωση κατά περίπου 40%, όπως τόνισε ο Μανώλης Γιαννούλης Πρόεδρος Εθνικής Διαπραγματευτικής Οργάνωσης Ελαιόλαδου.
Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν απέκλεισε περαιτέρω μείωση των τιμών. Τόνισε πως χρειάζεται μια «ισορροπία» ώστε και ο καταναλωτής να μπορεί να καταναλώνει ελαιόλαδο «που είναι το μακράν διατροφικά καλύτερο ρευστό λιπαρό», αλλά και ο παραγωγός να μπορεί να αποκομίσει ένα οικονομικό όφελος που να του επιτρέψει να συνεχίσει να καλλιεργεί.