-
Αρχική > Ελλάδα > Κακοκαιρία: Κορυφώνεται σήμερα η «Ψυχρή Λίμνη» με καταιγίδες και κεραυνούς – Οι περιοχές που θα «χτυπήσει»

Κακοκαιρία: Κορυφώνεται σήμερα η «Ψυχρή Λίμνη» με καταιγίδες και κεραυνούς – Οι περιοχές που θα «χτυπήσει»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας, με τα έντονα φαινόμενα της «Ψυχρής Λίμνης», όπως οι βροχές, οι καταιγίδες, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις και οι κεραυνοί, να κορυφώνονται σήμερα (31/08), σε αρκετές περιοχές της χώρας, και κυρίως στην Αττική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα έντονες στις Σποράδες, στη Μαγνησία, την Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, καθώς και στην Πελοπόννησο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα στις Σποράδες και την Εύβοια, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η Θεσσαλία.

ατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, καθώς και σε ορισμένες περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας, με έμφαση στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Οι καιρικές αυτές εκδηλώσεις θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29-08-2024/12:00 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο (31-08-24), επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

  • Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Θοδωρής Κολύδας: «Έρχεται νέα καταιγίδα στην Αττική, πιο έντονη και με μεγαλύτερη διάρκεια»

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να εκδηλωθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες. Όπως επεσήμανε ο κ. Κολυδάς, οι τελευταίες προγνώσεις υποδεικνύουν ότι αύριο οι καταιγίδες στην Αττική ενδέχεται να είναι πιο έντονες, με την κορύφωσή τους να αναμένεται μεταξύ 13:00 και 18:00, διάρκεια η οποία μπορεί να παραταθεί.

Ιδιαίτερα επηρεασμένες αναμένεται να είναι περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Δείτε βίντεο από την πρόγνωση του κ. Κολυδά:

Τα μεγαλύτερα προβλήματα χθες (30/08), σημειώθηκαν στην Αττική, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Τρίκαλα. Στα Τρίκαλα μάλιστα ήχησε το 112 για περιορισμό μετακινήσεων, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης.

Η εικόνα ανά περιοχή

Αττική

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, για την Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 40 κλήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Ακόμη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει λάβει 14 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής.

Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές πραγματοποιούνται και διακοπές ρεύματος.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του Forecast Weather Greece από τα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα από το Ίλιον όπου η καταιγίδα που σημειώθηκε ήτα ισχυρή και η κεραυνική δραστηριότητα έντονη.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

ΕΝΙΚΟΣ

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks