-
Αρχική > Συνταγές > Μπιφτέκια με ρύζι μπασμάτι

Μπιφτέκια με ρύζι μπασμάτι

Για σήμερα  έφτιαξα μπιφτέκια με ρύζι 🍚 μπασμάτι, έβρασα βλητα και λίγα αμπελοφασουλα από το κήπο και κριταμα για δροσερή 🥗!!!
Για τά μπιφτέκια…
Για 500 γρμ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο, 1 ξερό κρεμμύδι, περασμένα από το μουλτι, 1 φέτα ψωμί μουσκεμένη και στιμενη καλλά, 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και 1 αυγό, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλατοπιπερο ρίγανη.. Ζυμωνουμε καλλά βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, ύστερα πλάθω μπιφτέκια και ψήνουμε στο γκριλ, γυρίζω και από τίς δύο πλευρές..
Για το ρύζι 🍚 μπασμάτι…
Απλά έβρασα το ρύζι με την αναλογία 1 ρύζι 🍚 και 3 νερό σέ κούπα τών 200 γρμ. μαζί με λίγο αλάτι,1 κύβο κοτόσουπα, λίγο κάρυ και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βράζω μέχρι να σωθούν το νερό. Αυτή την φορά έβαλα και 1 καρότο 🥕 σέ φέτες μέσα.. να βράσει παρέα..
Σερβίρω το ρύζι 🍚 με λίγο κέτσαπ ντομάτας 🍅..
Για τά κριταμα..
Αφού καθαρίσω και πλύνω πολύ καλά τά κριταμα τά ρίχνω σέ βραστό νερό, αφήνω να βράσουν για 2-3′. Βγάζω, Σουρωνω, ρίχνω επάνω τους κρύο νερό για να βαστούν το χρώμα, σερβίρω με μηλοξυδο και ελαιόλαδο και λίγο αλάτι…
Καλό μεσημέρι σέ όλους εύχομαι φίλοι μου και χρόνια πολλά σέ όλους τους εορτάζοντες σήμερα μαζί και στον γιό μου Παναγιώτη..!!!
Metaxia KokkinouΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
 
Top
Enable Notifications OK No thanks