Συνταγή υλικά..
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρη μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι το κίτρινο, σκληρό και αλεύρι γοχ τόσο όσο να πάρουμε μια αφρατη ζύμη, νά μήν μας κολλάει στα χέρια..( 3 Αλευρά έβαλα όλα με το μάτι και στις αναλογίες που θέλει ο καθένας). Στο πάγκο έριξα και λίγο αλεύρι ολικής άλεσης. Άρα στην ουσία 4 άλευρα..
Επίσης έριξα και 70γρμ βούτυρο αγελαδινό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο..
Ζυμωνω καλλά και αφήνουμε να γίνει ή ζύμη και να φουσκώσει για 2 ώρες..
Ύστερα μοιράζω την ζύμη στα δύο κομμάτια και κάθε κομμάτι τό ανοίγω με τά χέρια σέ μακρόστενο, το ρολαρω και τοποθετώ στο καπάκι της γάστρας μου εγώ με αντικολλητικό χαρτί από κάτω.. Βάζω νερό μέσα στην γάστρα όπου είναι μακρόστενη μέχρι την μέση και αφήνουμε να αχνισει επάνω στο μάτι της κουζίνας.. Παίρνω προσεχτικά με την Τρυπητή ένα ένα φρατζολακι και τοποθετώ μέσα στο αχνιστο νερό, αφήνω εκεί για 5′, ύστερα πάλι με δύο σπάτουλες βγάζω μια μια και τοποθετώ στο ταψί πάλι. Αλείφουμε με λίγο κεφίρ από πάνω και λίγο αγελαδινό βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αεροθερμο φούρνο στους 180 μεσαία σκάλα του φούρνου για 30