-
Αρχική > Συνταγές > Προζυμενιο ψωμάκι στην γάστρα…

Προζυμενιο ψωμάκι στην γάστρα…

100 γρμ αναπιασμενο προζύμι,
Γύρω στις 4 κούπες χλιαρό νερό,
7 κούπες αλεύρι γοχ και ολικής άλεσης για το τέλος στο δίπλωμα τής ζύμης το ολικής και λίγο βρώμη για πασπαλισμα.
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, 1 μισυ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, αφήνω σκεπασμένο με μεμβράνη για 3 ώρες. Ύστερα κάνω διπλώματα γύρω γύρω στην λεκάνη, ξανά μεμβράνη και ύστερα από 1 ώρα ρίχνω στο πάγκο με λίγο αλεύρι ολικής άλεσης κάτω, κάνω πάλι τά τελευταία διπλώματα με την σπάτουλα γύρω γύρω. Έχω βάλει την γάστρα στο φούρνο για 7′. Προσεχτικά ανοίγω το καπάκι, βάζω μέσα τό καρβέλι με την βοήθεια αντικολλητικό χαρτί βρεγμένο, βάζω καπάκι και ψήνουμε στους 220 για 30′ και βγάζω το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο στους 200 τώρα και δίπλα πάντα 1 αλουμίνιο μπωλακι, για να δημιουργούνται ατμοί κατά το ψήσιμο, δίνει και ωραία τραγανή κόρα.
Top
Enable Notifications OK No thanks