-
Αρχική > Ελλάδα > Δημόσιο: Έρχονται αυξήσεις & μπόνους έως δύο μισθούς για το 2025

Δημόσιο: Έρχονται αυξήσεις & μπόνους έως δύο μισθούς για το 2025

Μάρκος Λεονταρίδης

Αυξήσεις και μπόνους έως και δύο μισθούς για το Δημόσιο πρόκειται να εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα Μητσοτάκη με στόχο να βελτιωθεί το κλίμα για το κυβερνών κόμμα που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, συνεχώς επιδεινώνεται μετά το 28% των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αυξήσεις πρόκειται να κυμανθούν στο 5%, ενώ το μπόνους που, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων και θα κυμαίνεται από 6% έως 15% του ετήσιου βασικού μισθού τους, κάτι που αναλογεί σε ποσά απο έναν έως δύο μισθούς.

Η επιλογή των δικαιούχων υπαλλήλων και του ύψους ανταμοιβής ανά δικαιούχο πραγματοποιείται από τους υπηρεσιακούς προϊσταμένους και όχι από την πολιτική ηγεσία, με κριτήριο τη συμβολή τους στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων.

Σε αυτή τη φάση, το μπόνους παραγωγικότητας θα αφορά αρχικώς τέσσερις μεγάλες δράσεις:
  1. Υπαλλήλους οι οποίοι θα «τρέχουν» όλες τις νέες πολιτικές προώθησης του κυβερνητικού έργου, όπως δημόσια έργα και πρακτικές εφαρμογές καθημερινότητας.
  2. î Υπαλλήλους που θα πραγματοποιούν δράσεις κύριων  τομέων των υπουργείων, όπως τα Ετήσια Σχέδια Δράσης (ΕΣΔ) (Αρθρο 23 του Ν. 4940/2022). Υπαλλήλους που έχουν σχέση με τα έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»
  3. (Αρθρο 24 του Ν. 4940/2022).
  4. Υπαλλήλους που έχουν σχέση με την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων (Αρθρο 25 του Ν. 4940/2022).

Παράλληλα εξετάζεται και η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέας με στόχο να φτάσει τα 870 ευρώ του 2025 και τα 950 έως το 2027.

https://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-erchontai-ayxiseis-amp-mponoys-eos-dyo-misthoys-gia-to-2025/

Top
Enable Notifications OK No thanks