-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αληθινή Ιστορία :Πιέζει τον σύζυγό της να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνη και τους γονείς του – «Έχουν 8 χρόνια να δουν το εγγόνι τους και δεν μετανιώνω»

Αληθινή Ιστορία :Πιέζει τον σύζυγό της να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνη και τους γονείς του – «Έχουν 8 χρόνια να δουν το εγγόνι τους και δεν μετανιώνω»

Οι οικογενειακές σχέσεις είναι τόσο στενές και εύκολα χάνονται οι ισορροπίες, ενώ μπορεί και να παραβιάζονται τα όρια. Για να διατηρηθούν υγιείς οι σχέσεις με τους συγγενείς του συντρόφου, απαιτείται διακριτικότητα και καλή διάθεση.

Ωστόσο μία γυναίκα επέλεξε έναν άλλο τρόπο δράσης. Έβγαλε από τη ζωή του παιδιού της τους γονείς του άνδρα της και τον έβαλε να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνη και αυτούς. «Τους γονείς του άνδρα μου, τους γνώρισα το 2002, όταν ήμουν 27 ετών, λίγους μήνες αφού γνωριστήκαμε», είπε η γυναίκα.

Στην αρχή οι γονείς του συζύγου της, του Ντέιβιντ ήταν πολύ χαρούμενοι και χαμογελαστοί και υπερβολικά φιλικοί. Ο Ντέιβιντ, όμως, ήταν συγκρατημένος. «Έπειτα από μια επίσκεψη με ρώτησε αν τους είχα συμπαθήσει και μετά μου είπε: ‘Δεν είναι τόσο καλοί όσο δείχνουν, να ξέρεις’. Με το πέρασμα του χρόνου, ανακάλυψα ακριβώς τι εννοούσε και έπειτα από μια δεκαετία ολοένα και περισσότερο τοξικής συμπεριφοράς, έβαλα τον Ντέιβιντ να διαλέξει, ανάμεσα σε εμένα και τους γονείς του», ανέφερε η γυναίκα.
«Έχασα το μυαλό μου»

Τα προειδοποιητικά σημάδια άρχισαν να εμφανίζονται τον πρώτο χρόνο της σχέσης τους, σύμφωνα με την Αμάντα. «Η μητέρα του David αργούσε πάντα όταν είχαμε τραπέζι τα Χριστούγεννα, μια ή δύο ώρες, ή άλλαζε απροειδοποίητα σχέδια. Πριν τον γάμο μας, τον Απρίλιο του 2008, η μητέρα μου μας πρόσφερε, χωρίς να μας το έχει πει, 1.200 ευρώ. Τα πεθερικά μου, αντίθετα, είπαν ότι έχουν ήδη ξοδέψει πολλά για τον γιο τους όλα αυτά τα χρόνια και δεν έδωσαν τίποτα», είπε η Αμάντα.

Και συνέχισε: «Εγώ, έχοντας μεγαλώσει με γενναιόδωρους γονείς, το βρήκα περίεργο. Η περίεργη συμπεριφορά τους βγήκε εκτός ελέγχου το 2012, όταν γεννήθηκε η κόρη μας. Ήθελαν να τη βλέπουν όποτε το επιθυμούσαν και, αν δεν μπορούσαμε, επειδή το παιδί έπρεπε να κοιμηθεί, θύμωναν. Άρχισαν να μας κατηγορούν ότι δεν τους αφήνουμε να βλέπουν την εγγονή τους, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε».

«Η κατάσταση είχε γίνει τόσο παρανοϊκή, που κατέληξα να τους στέλνω μήνυμα το αναλυτικό μου πρόγραμμα κάθε Δευτέρα πρωί, με το τι θα κάνω και τι ώρα, ώστε να ξέρουν πότε θα είμαι ελεύθερη. Έβγαινα από το ρούχα  μου όταν η απάντησή τους ήταν: ‘Όχι, αυτή την εβδομάδα δεν θα μπορέσουμε, ευχαριστούμε”», εξήγησε η γυναίκα.

«Αδιανόητη συμπεριφορά»

Μια μέρα τα πεθερικά τους ζήτησαν να ανοίξουν έναν τραπεζικό λογαριασμό για την κόρη τους. «Ο Ντέιβιντ ήταν δύσπιστος, αφού η μητέρα του, μια φορά ξόδεψε όλες τις αποταμιεύσεις του για τον εαυτό της. Μια φορά που ο παππούς του, του έδωσε 296  ευρώ, οι γονείς του τα επένδυσαν. Από τότε, δεν τα ξαναείδε», είπε η Αμάντα.

«Το 2013, στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, είχα μια αποβολή. Μετά από την περιπέτειά μου, τους ρωτήσαμε αν μπορούμε να μείνουμε στο τροχόσπιτό τους στην παραλία και αρνήθηκαν. Ο πατέρας του Ντέιβιντ σταμάτησε τότε να κάνει like στις αναρτήσεις μου στο Facebook, ακόμη και στις φωτογραφίες που ήταν μέσα η εγγονή του. Έκαναν ύπουλα σχόλια για το βάρος μου, με συνέκριναν με μια παχύσαρκη φίλη, τη στιγμή που εγώ είμαι κανονική», ανέφερε η γυναίκα.

Το 2015, όταν έκαναν τα γενέθλια της κόρης τους που γινόταν 3 ετών μία φίλη της Αμάντα σχολίασε την συμπεριφορά της πεθεράς της. «Μιλούσε γλυκά και παίνευε όλα τα παιδάκια, εκτός από την εγγονή της. Εκείνο το βράδυ, ψάχνοντας, ανακαλύψαμε τη διαταραχή ναρκισσιστικής προσωπικότητας. Καταλάβαμε αμέσως. Ο Ντέιβιντ διαβάζοντας ένα βιβλίο ψυχολογίας, διαπίστωσε ότι η μητέρα του έχει όλα τα γνωρίσματα του νάρκισσου», σημείωσε η Αμάντα.

«Στα όρια των αντοχών μας»

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα Χριστούγεννα του 2015, όταν η κόρη του ζευγαριού έφερε στο σπίτι έναν φακό, ένα παιχνίδι, με το οποίο έπαιζε στο σπίτι των παππούδων της. «Το είχε φέρει ενώ δεν της το είχαν επιτρέψει. Έξαλλοι, την ανάγκασαν να ζητήσει συγγνώμη και μας είπαν να το γυρίσουμε πίσω αμέσως. Γκρίνιαζαν ασταμάτητα, μέχρι που αναγκάστηκα να το στείλω ταχυδρομικά», ανέφερε η γυναίκα.

«Τον Ιανουάριο του 2016, τους στείλαμε ένα ηχογραφημένο μήνυμα όπου τους εξηγούσαμε πως μας έκαναν να νιώθουμε. Τους είπαμε ότι δεν αντέχουμε άλλο, ότι η σχέση μαζί τους μας οδηγεί στην απελπισία».

«Μας έστελναν μηνύματα στα οποία μας έλεγαν ότι είναι θυμωμένοι και μας κατηγορούσαν ότι είμαστε σκληροί. Όταν τους συναντούσαμε από κοντά, όμως, δεν έλεγαν κουβέντα. Νιώθοντας ότι μας χάνουν, ο πεθερός μου έλεγε ότι η γυναίκα του δεν αισθανόταν καλά. Ποτέ όμως δεν έλεγε τι είχε και ζητούσε από τον Ντέιβιντ να της τηλεφωνήσει. Ξέραμε ότι έλεγε ψέματα», είπε η Αμάντα.

«Είχαμε φτάσει στα όριά μας. Είπα στον άνδρα μου ότι δεν τους θέλω πλέον στη ζωή μας και απελπισμένη, του δήλωσα: «Ή εγώ ή αυτοί». Ευτυχώς, διάλεξε εμένα και τον Οκτώβριο του 2016, τηλεφώνησε στον πατέρα του και του ζήτησε να μην μας ξαναμιλήσουν ποτέ. Αναδρομικά, τώρα ξέρω ότι πήρα τη σωστή απόφαση που έδωσα τελεσίγραφο στον Ντέιβιντ. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ώστε να λήξει η δυσλειτουργική σχέση που παρέσυρε όλη μας την οικογένεια», εξομολογήθηκε η γυναίκα.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μας αν είχαμε ακόμη επαφές. Κάτι έπρεπε να γίνει. Εξακολουθούν να στέλνουν κάρτες στα γενέθλια του άνδρα και της κόρης μου, αλλά τις πετάμε στα σκουπίδια», τόνισε η Αμάντα.

«Έκαναν και τις χαρούμενες περιστάσεις εφιάλτη»

Όπως ανέφερε η γυναίκα τα Χριστούγεννα, οι γιορτές και τα γενέθλια δεν είναι πλέον δύσκολα για την οικογένεια τους. «Αντίθετα, είμαστε χαρούμενοι που δεν τους έχουμε στη ζωή μας. Πάντα έκαναν τις χαρούμενες περιστάσεις, εφιάλτη. Ο Ντέιβιντ είναι χαρούμενος που απελευθερώθηκε απ’ αυτούς, περισσότερο και από εμένα, ενώ η κόρη μας δεν ρωτάει για τους παππούδες», είπε η Αμάντα.

«Πριν από έναν χρόνο, ο πεθερός μου επικοινώνησε, και μας είπε ότι άκουσε στο ραδιόφωνο για ένα ζευγάρι που έκοψε κάθε επαφή με την οικογένεια επειδή μπήκε σε αίρεση και ρώτησε αν έχει γίνει το ίδιο και με εμάς. Αυτό και μόνο μαρτυρά πόσο παράλογο είναι να διατηρείς σχέση μαζί τους. Είμαστε τυχεροί που γλιτώσαμε από την παράνοια», εξήγησε η γυναίκα.

Ο Ντέιβιντ από την πλευρά του υποστήριξε ότι «δεν έχω μετανιώσει ποτέ την απόφαση που πήρα. Είναι σκληρό καμιά φορά επειδή εγώ έχασα την επαφή με τους γονείς μου και η κόρη μου με τους παππούδες, όμως δεν είναι οι καλοί άνθρωποι που θέλουν να δείχνουν στον κόσμο. Πίσω από κλειστές πόρτες, είναι τέρατα».

 

ΕΝΙΚΟΣλιθηνη

 

Top
Enable Notifications OK No thanks