Τυροπιτάκια πεταλακια αγαπημένη συνταγοπαρεα στα γρήγορα σκάρωσα μια που αύριο πρωί θα πάω για καφέ να τα απολαυσουμε.Την συνταγή την έχω κοινοποιήσει πολλές φορές αλλά άντε ας την ξαναδώσω μη την ψάχνετε.2 αυγα ελαφρώς χτυπημένα 1κουπα σπορελαιο 500ml χλιαρό γάλα 1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι 1 κιλό και λίγο παραπάνω αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Για τη γέμιση
Φέτα ανθότυρο και μυζήθρα ανακατεμένα και δύο αυγά
Ζημωνουμε όλα τα υλικά και στο τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά και τη ζάχαρη ζημωνουμε για να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει αφρατη και μαλακή.Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.Την χωρίζουμε σε 22 κομμάτια.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στενόμακρο φύλλο όχι λεπτό πολύ βάζουμε γέμιση στην άκρη κλεινουμε τη γέμιση και χαράζουμε προς τα πάνω χωρίς να φτάσουμε στην άκρη του φύλλου και σχηματίζουμε το πέταλο.Βαζουμε σε ταψί με λαδοκολλα.Αλειφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν.
Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλισουμε με σουσάμι.
Καλό ευλογημένο βράδυ σε όλη την ομάδα.