Υλικά
400 γραμμ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 σκ. σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι & πιπέρι
Πιπέρι καγιέν(προαιρετικά)
Σχοινόπρασο
Διαδικασία
Κόβουμε το κοτόπουλο ζουλιέν (σε λεπτές κάθετες φέτες). Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3λεπτά μέχρι να ροδίσει, μπορεί να χρειαστεί να το βάλετε σε 2 δόσεις το κοτόπουλο για να σoταριστεί καλύτερα και να μη μπουκώσει το τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν, σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό, τον χυμό λεμόνι, την πάπρικα και το καγιέν, σβήνουμε με το κρασί. Σερβίρουμε με το τηγάνι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
eleftherostypos.gr
Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές Φλωρίνης και πάπρικα! Μια υπέροχη συνταγή για μια ιδιαίτερη κόκκινη τηγανιά από τον Πέτρο Συρίγο…