-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δεν επιτρέπει στους γονείς της να μείνουν στο σπίτι της – «Έδωσαν στην μικρή αδελφή μου το σπίτι που μεγάλωσα χωρίς καν να με ρωτήσουν

Δεν επιτρέπει στους γονείς της να μείνουν στο σπίτι της – «Έδωσαν στην μικρή αδελφή μου το σπίτι που μεγάλωσα χωρίς καν να με ρωτήσουν

 

Τα κληρονομικά είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες συγκρούσεων στις οικογένειες. Η διευθέτησή τους αφήνει πάντα κάποιους δυσαρεστημένους, με αποτέλεσμα να φθείρονται οι οικογενειακές σχέσεις και να δημιουργούνται ηθικά διλήμματα.

Είναι έξαλλη με τον άνδρα της και σκέφτεται να χωρίσει -«Θέλει να χτίσουμε ένα σπίτι για τις τεμπέλες αδελφές του με τα χρήματα που κληρονόμησα από τους γονείς μου»

Μία γυναίκα βρήκε την πρώτη της δουλειά πριν από 2 χρόνια όταν ήταν 23 ετών.  Μετακόμισε μακριά από το σπίτι των γονιών της και σπίτι των παιδικών της αναμνήσεων.

Το σπίτι είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για τη γυναίκα, η οποία είχε παιδικές αναμνήσεις σε αυτό. Φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα κληρονομούσε το σπίτι αυτό μαζί με την αδελφή της, Ρέιτσελ, ή έστω οι γονείς της θα τη ρωτούσαν πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση.

Τον λένε εγωιστή επειδή δεν μοιράζεται την κληρονομιά με τα ετεροθαλή αδέλφια του – «Είναι η αποζημίωση για την απουσία του πατέρα μου από τη ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια»

Μόλις πριν από λίγους μήνες ωστόσο, οι γονείς της, της ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να μετακομίσουν σ’ ένα μικρότερο διαμέρισμα. Το πιο σοκαριστικό από όλα; Οι γονείς είχαν σκοπό να δώσουν το σπίτι στην 21 ετών Ρέιτσελ, η οποία είναι ακόμη φοιτήτρια.

«Σοκαρίστηκα και πληγώθηκα. Δεν ζήτησαν καν τη γνώμη μου, ούτε με ενημέρωσαν», εξηγεί η γυναίκα.

Δέχεται πίεση από την αδελφή της να της δώσει την κληρονομιά της μητέρας τους – «Εκμεταλλεύεται ότι μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί με αναπηρία»

Η γυναίκα προσπάθησε να τους μεταπείσει. Εκείνοι της απάντησαν ότι η μικρότερη αδελφή της είχε ανάγκη μια μόνιμη κατοικία ώσπου να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Επίσης, πίστευαν ότι η Ρέιτσελ είναι περισσότερο δεμένη συναισθηματικά με το σπίτι.

Της είπαν ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη να επισκέπτεται το πατρικό της σπίτι. Παρόλα αυτά, σκεφτόταν ότι οι γονείς της απλά παραμέριζαν τα δικά της συναισθήματα.

«Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, οι γονείς μου ανέφεραν επίσης ότι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που θα εξοικονομούσαν από τη μη συντήρηση του μεγαλύτερου σπιτιού για να ταξιδέψουν και να απολαύσουν τη συνταξιοδότησή τους», αποκάλυψε.

“Το ένιωσα σαν προδοσία”

«Ένιωσα ότι χαρίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη την κληρονομιά μου». Αυτό δεν της άρεσε καθόλου και, αφού δεν κατάφερε να βγάλει άκρη με τους γονείς της, πήρε αποστάσεις. Σταμάτησε τις επισκέψεις και μιλούσε μαζί τους μόνο όταν ήταν απόλυτη ανάγκη.

Η αδελφή της, Ρέιτσελ, δεν κατάλαβε τον λόγο που πληγώθηκε καθώς είναι «απλώς ένα σπίτι». Πίστευε μάλιστα ότι η αδελφή της θα έπρεπε να είναι χαρούμενη για εκείνη.

«Για μένα ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό σπίτι. Ήταν το σπίτι της παιδικής μου ηλικίας και το ένιωσα σαν προδοσία», παραδέχεται η γυναίκα. Πρόσφατα, η γυναίκα κατάλαβε ότι τα σχέδια των γονιών της δεν καρποφόρησαν.

Προσπάθησαν να μείνουν σ’ ένα μικρότερο διαμέρισμα, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι μ’ ένα σωρό προβλήματα. Ο σπιτονοικοκύρης ήταν δύσκολος, τα υδραυλικά ήταν χαλασμένα και οι γείτονες έκαναν φασαρία.

«Δεν τους έκρυψα την οργή μου»

Οι γονείς της, της ζήτησαν να μείνουν μαζί της προσωρινά, ώσπου να βρουν ένα καταλληλότερο σπίτι. Στην απάντηση της δεν έκρυψε καθόλου τον θυμό της και τους αποκάλυψε πόσο εξαγριωμένη ένιωθε.

«Τους ξεκαθάρισα ότι την απόφασή τους, την έχουν ήδη πάρει, δίνοντας στη Ρέιτσελ το σπίτι και εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να τους ξελασπώσω τώρα».

Οι γονείς της, την κατηγορούν ότι είναι μικροπρεπής και εκδικητική. Μετά μπήκε και η αδελφή της στην μέση και την κατηγόρησε ότι αντιδρά υπερβολικά, τη στιγμή που η οικογένεια οφείλει να μείνει ενωμένη.

Οι απόψεις διίστανται

Ευτυχώς, ο άνδρας της, την υπερασπίζεται και πιστεύει ότι έχει δίκιο που αρνείται. Οι φίλοι της, από την άλλη, βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Θεωρούν ότι είναι υπερβολικά σκληρή και οφείλει να βοηθήσει τους γονείς της. Αυτό την έκανε ν’ αναρωτηθεί αν έχει παρασυρθεί από τα συναισθήματά της και έχει γίνει άδικη μαζί τους.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks