-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τον λένε εγωιστή επειδή δεν μοιράζεται την κληρονομιά με τα ετεροθαλή αδέλφια του – «Είναι η αποζημίωση για την απουσία του πατέρα μου από τη ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια»

Τον λένε εγωιστή επειδή δεν μοιράζεται την κληρονομιά με τα ετεροθαλή αδέλφια του – «Είναι η αποζημίωση για την απουσία του πατέρα μου από τη ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια»

Πρόσφατα, ένας 32χρονος άνδρας έχασε τον πατέρα του ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο γιος προσπαθεί πλέον με όλες του τις δυνάμεις να διαχειριστεί το πένθος του και όλα τα υπόλοιπα που ακολούθησαν τον θάνατο του πατέρα του.

Θεωρούσε ότι ο πατέρας του δεν είχε μεγάλη περιουσία και γι’ αυτό, όταν ανακάλυψε την κληρονομιά του, έπαθε σοκ.

Για την ιστορία, οι γονείς του άνδρα χώρισαν όταν εκείνος ήταν πέντε ετών.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο πατέρας του παντρεύτηκε ξανά και έκανε δύο παιδιά με τη νέα του γυναίκα. Τα ετεροθαλή του αδέλφια είναι ηλικίας 20 και 18 ετών.

Όταν ήταν μικρός, έβλεπε τον πατέρα του τα σαββατοκύριακα, όμως η σχέση τους δεν ήταν πολύ στενή.

“Απαιτούν να μοιραστώ την κληρονομιά του. Δεν θέλω”

«Ισχυρίζονται ότι ο πατέρας  μου, τους είχε υποσχεθεί ότι θα μεριμνήσει για όλους και τώρα έχουν την απαίτηση να μοιραστεί η κληρονομιά σε ίσα μερίδια με τα ετεροθαλή μου αδέλφια».

Δεν θέλω. Μπορεί να μην έχω στενή σχέση με τα αδέλφια μου, αλλά δεν τα αντιπαθώ. Νιώθω ότι η κληρονομιά του πατέρα μου είναι η αποζημίωση για την απουσία του όλα αυτά τα χρόνια» εξομολογείται.

«Άλλωστε, πληρώνω ακόμη δάνεια και ήλπιζα να αξιοποιήσω τα λεφτά της κληρονομιάς ως προκαταβολή για ένα σπίτι που θέλω να αγοράσω».

Η μητριά του απειλεί να μην τον αφήσει σε ησυχία αν δεν δεχτεί να μοιραστεί την κληρονομιά, όμως ο δικηγόρος του τον καθησυχάζει ότι δεν έχει δικαίωμα να αξιώσει τίποτα.

Η διαθήκη του πατέρα του είναι ξεκάθαρη και γι’ αυτό, η μητριά και τα αδέλφια του δεν δικαιούνται ούτε δεκάρα από όσα έχει αφήσει ο πατέρας του.

Όσο για την μητέρα του, εκείνη θεωρεί ότι πρέπει να κρατήσει ολόκληρη την κληρονομιά, όμως κάποιοι φίλοι του τον λένε άπληστο που δεν θέλει να δώσει τίποτα.

Ο ίδιος πλέον αναρωτιέται αν είναι λάθος να κρατήσει το σύνολο της κληρονομιάς για τον εαυτό του.

 

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks