-
Αρχική > Απόψεις > Η αχαριστία στο μεγαλείο της: Περι γούνας και πολιτικού πολιτισμού.. (Δώρα Κωτσοπούλου )

Η αχαριστία στο μεγαλείο της: Περι γούνας και πολιτικού πολιτισμού.. (Δώρα Κωτσοπούλου )

Σε έναν διαρκή και έντονο αγώνα πιέσεων και διεκδικήσεων έχει επιδοθεί η κυβερνητική βουλευτής της ΝΔ του νομού μας, κ Μαρία Αντωνίου, με σκοπό την εξασφάλιση και την βιωσιμότητα  του κλάδου της γούνας. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει συνεχείς παρατάσεις του καθεστώτος της αναστολής για τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος του έτους, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εντάξει όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, νέες και παλιές, στα προγράμματα που η ίδια έχει πιέσει και έχουν δημιουργηθεί σαν μέσο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και της απαγόρευσης πωλήσεων που έχει επιβληθεί.

Ξεδιπλώνοντας το ολο ιστορικό του θέματος βλέπουμε οτι ,  30 και πλέον μήνες πέρασαν από την άδικη απαγόρευση των εξαγωγών προς τη Ρωσία η οποία και  εχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό  το κλάδο της γούνας. Και εκεί που τον Ιανουάριο από επίσημους φορείς είχε μπει ταφόπλακα σε περαιτέρω ενισχύσεις για τους γουνοποιούς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρήματα οι γουναράδες δεν θα ξαναδούν, μετά από έναν πολύπλευρο και έντονο αγώνα της βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, οι αναστολές συνεχίζονται, σε λίγες μέρες ξεκινάει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα 2β και έχουν εξασφαλιστεί χρήματα και για τρίτο πρόγραμμα.

Ένας καθημερινός αγώνας της βουλευτού και μάλιστα μέσα σε δύσκολες συνθήκες συνεχόμενων αλλαγών της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου. Αντί λοιπόν της αναγνώρισης το προσπαθειών της βουλευτού Καστοριάς η ίδια εισπράττει μόνο γκρίνια.

Οι επίσημοι φορείς κωφεύουν για όλες τις προσπάθειες που γίνονται και που μάλιστα συμμετέχουνε και ίδιοι. Και χτυπούν την Βουλευτή και τον αγώνα της : Την ώρα που από επίσημα χείλη ακούγαμε ότι έχουν τελειώσει οι ενισχύσεις.

Την ώρα που η συμμετοχή έγινε ανοιχτή και με διαφάνεια .

Πέρα από αυτό εκατοντάδες γουναράδες που ήταν εκτός προγραμμάτων, τώρα θα πάρουν χρήματα και μάλιστα  και οι ίδιοι  οι  γουναράδες  που εκτός από τις αποζημιώσεις δεν καταθέτουν αναπτυξιακές προτάσεις για το ίδιο τους το μέλλον

Ας σκεφτούν σοβαρά λοιπόν  οι  προτάσεις που οι ίδιοι καταθέτουν δεν τις υποστηρίζουν ?

Και εδώ αναρωτιόμαστε μήπως τελικά ο κλάδος είναι  διασπασμένος και ο καθένας από αυτούς που έχουν λόγο, εξυπηρετεί αντικρουόμενα συμφέροντα?

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks