-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ηλιακά εγκαύματα στα μήλα Καστοριάς

Ηλιακά εγκαύματα στα μήλα Καστοριάς

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η μηλοκαλλιέργεια στην Καστοριά, καθώς τα μήλα έχουν υποστεί ηλιακά εγκαύματα στον καρπό τους, με περίπου 14.000 – 15.000 στρεμμάτων να έχουν επηρεαστεί. Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει το τυπικό χρώμα του φλοιού, με αποτέλεσμα τα μήλα να χάνουν την εμπορική τους αξία.

Όπως ανέφερε ο Δημοσθένης Μωυσίδης, πρόεδρος ΓΕΟΚ Α.Ε, στην ΕΡΤ, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής που καλλιεργείται, έχει αχρηστευτεί και θα πεταχτεί και ελάχιστα θα διατεθούν μόνο για κομπόστα. Όπως είπε ο κ. Μωυσίδης, αυτό το φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Καστοριά, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια, κανείς δεν θυμάται τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, έστειλε μάλιστα και επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α Κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο, κοινοποιώντας την στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσιο Σταμενίτη, στην Βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, καθώς και στο Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α Κοζάνης.

Πηγή: reader.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks