Υλικά:
1 φλ. ρεβύθια
1 φλ. φασόλια ψιλά
1 φλ. μαυρομάτικα φασόλια
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (χυμό)
Λίγες σταγόνες ξύδι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά και τα συγκεντρώνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα βότανα. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λεμόνι με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο για να φτιάξουμε λαδολέμονο. Περιχύνουμε την σαλάτα με το λαδολέμονο και ανακατεύουμε καλά.
ΕΝΙΚΟΣ