-
Αρχική > Ελλάδα > 7 συνήθειες των ανθρώπων που γερνούν καλά και όμορφα

7 συνήθειες των ανθρώπων που γερνούν καλά και όμορφα

Φαίνεται πως ό,τι κάνεις σήμερα, θα το βρεις μπροστά σου στο μέλλον

Ο χρόνος κυλάει σαν νερό και αυτό πέρα από κλισέ είναι και μια μεγάλη πραγματικότητα. Πότε τα 25 έγιναν 30 και πότε τα 40 έγιναν 50 είναι μια ανεξήγητη ιστορία, που όσο κι αν προσπαθήσεις να ερμηνεύσεις, δεν θα βρεις απάντηση. Ωστόσο, αν πρέπει να κρατήσεις ένα πράγμα από αυτή τη σκέψη, είναι ότι έχεις την ευκαιρία να μεγαλώνεις με υγεία και να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου σε κάθε φάση της ζωής του.

Σίγουρα, το να μεγαλώνεις επηρεάζει κάθε μέρος του σώματός σου, από το δέρμα και τα μαλλιά μέχρι τα όργανα, τους μυς και το βάρος. Αυτή η διαδικασία, βέβαια, θα μπορούσε να γίνει πιο απλή και να περιλαμβάνει λιγότερα «σημάδια» του χρόνου, αν ακολουθούσες στο παρελθόν σου κάποιες απλές, αλλά πολύ σημαντικές συνήθειες. Ειδικότερα, πρόκειται για 7 πράγματα που έκαναν όλοι όσοι σήμερα γερνούν όμορφα και αρμονικά.

Οι συνήθειες που προμηνύουν ότι θα γεράσεις καλά

  • Να είσαι θετικός άνθρωπος

Και επειδή η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας, είναι πολύ σημαντική η στάση που έχουμε ως άνθρωποι και ο τρόπος που επιλέγουμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας συμβαίνει. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι, που έχουν μια θετική ματιά για τον κόσμο γύρω τους, είθισται να έχουν καλύτερη ψυχολογία, η οποία επηρεάζει και το σώμα.

  • Να προσέχεις τη διατροφή σου

Όσο κι αν προσπαθείς να φροντίσεις το σώμα μου, κάνοντας γυμναστική, αν δεν εστιάσεις στη διατροφή σου και στις τροφές που επιλέγεις να βάλεις στο πιάτο σου, δεν θα βοηθήσεις πραγματικά τον οργανισμό σου. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς γερνά το σώμα σου. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης και η άπαχη πρωτεΐνη δεν πρέπει να απουσιάζουν από το καθημερινό πρόγραμμά σου. Η μεσογειακή διατροφή είναι η πρόταση των επιστημόνων για μια υγιεινή ζωή. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως τα καρύδια, ο σολομός και ο λιναρόσπορος, βοηθούν το δέρμα να παράγει όσα χρειάζεται για να προστατευτεί, ενώ παράλληλα, φαίνεται νεότερο.

  • Απόφυγε την υπερκατανάλωση τροφών

Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία μας και να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα και διαβήτη τύπου 2, μειώνοντας τα χρόνια της ζωής μας. Μία ισορροπημένη διατροφή, που υπάρχει μέτρο και έλεγχος, είναι αυτή που συνιστάται από τους ειδικούς.

  • Τακτική άσκηση

Το να είσαι δραστήρια και να γυμνάζεσαι σε καθημερινή βάση μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο. Μετά τα 30 χάνουμε μεγάλο ποσοστό της μυϊκής μάζας μας, συνεπώς η άσκηση με αντιστάσεις μπορεί να την αυξήσει και να δυναμώσει τους μυς μας. Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Frontiers in Aging Neuroscience», υποστηρίζει πως η άσκηση μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

  • Η ενεργή κοινωνική ζωή

Όλοι όσοι έχουν ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς, αποδείχθηκε ότι υπάρχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που ο κοινωνικός κύκλος τους είναι πολύ κλειστός, σύμφωνα με το πόρισμα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο «PLoS Medicine» .

  • Προστασία από τον ήλιο

Μπορεί αυτό να μην είναι ένα beauty άρθρο, όμως η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και των οστών μας. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει από ρυτίδες μέχρι καρκίνο, συνεπώς η χρήση αντηλιακού και ο περιορισμός των ωρών που καθόμαστε κάτω από τον ήλιο είναι πολύ σημαντικά.

  • Ο καλός ύπνος

Ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος είναι ένα από τα κλειδιά της μακροζωίας, όπως επισημαίνει η επιστήμη. Το να κοιμόμαστε αρκετές ώρες έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου. Ο βραδινός ύπνος πρέπει να διαρκεί από 7 ως 9 ώρες. Ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί διαρκεί πολύ λιγότερο, όμως συμβάλλει στη βελτίωση της μνήμης μας.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα σας απελευθερώνει μια ορμόνη που βοηθά στην αποκατάσταση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, των βασικών δομικών στοιχείων του νεανικού, υγιούς δέρματος.

Top
Enable Notifications OK No thanks