-
Αρχική > Συνταγές > ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ

ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ

Υλικά:

1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα στο μούλτι

2 μέτριες πατάτες

2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια

1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια

200 γρ. κορφές κουνουπιδιού

200 γρ. κορφές μπρόκολου

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

150 ml ελαιόλαδο

1 λίτρο νερό ζεστό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Μετά προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τις πατάτες, την ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

 

ΕΝΙΚΟΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks