Υλικά:
1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα στο μούλτι
2 μέτριες πατάτες
2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια
200 γρ. κορφές κουνουπιδιού
200 γρ. κορφές μπρόκολου
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
150 ml ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό ζεστό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Μετά προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τις πατάτες, την ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
ΕΝΙΚΟΣ