Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
500 γρ. ντοματίνια
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και προσθέτουμε την κάππαρη. Παράλληλα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. νερό από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
ενικος