-
Αρχική > Ελλάδα > ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ

ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ

σε 50.000 εργαζόμενους, το πρόγραμμα 55 και άνω που ολοκληρώθηκε αλλά και για το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ, στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Υλοποιούμε την μεγαλύτερη δράση επαγγελματικής κατάρτισης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα» είπε ο κ. Πρωτοψάλτης αποκαλύπτοντας ότι από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου που άνοιξε το πρόγραμμα και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, δηλαδή σε διάστημα 3 ημερών, «είχαμε 35.000 αιτήσεις» σημειώνοντας ότι «ήδη εξετάζουμε το 50.00Ο εργαζόμενους στους οποίους αφορά το πρόγραμμα, να γίνει 75.000».

Σχετικά με τους δικαιούχους ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε πως αφορά 50.000 εργαζόμενους και την κατάρτισή τους σε πράσινες δεξιότητες (Κυκλική οικονομία, ΑΠΕ, ανακύκλωση, αγροδιατροφή κ.α.

«Οτιδήποτε έχει να κάνει με πράσινη μετάβαση της οικονομίας» τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι ένα πρόγραμμα 80 ωρών με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ (μικτά) και απευθύνεται σε όλους όσοι εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα ακριβώς επειδή είναι ένα πρόγραμμα για εργαζόμενους είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ωράρια των εργαζομένων «γίνεται με τηλεκπαίδευση ασύγχρονη, την ώρα που θέλει και μπορεί ο εργαζόμενος, ενώ υπάρχει κι ένα κομμάτι σύγχρονης εκπαίδευσης».

Πώς θα κάνετε αίτηση

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και, μετά την ανακοίνωση του Μητρώου, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουν περισσότεροι από 200 πάροχοι ΣΕΚ.

https://www.aftodioikisi.gr/epidomata/dypa-trechoyn-oi-aitiseis-gia-to-epidoma-ton-400-eyro/

Top
Enable Notifications OK No thanks