-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μαρία Αντωνίου στο 2ο Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ των Αντιπροσωπειών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (φωτογραφίες )

Μαρία Αντωνίου στο 2ο Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ των Αντιπροσωπειών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (φωτογραφίες )

Η Μαρία Αντωνίου στο 2ο Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ των Αντιπροσωπειών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη

 

 

Στις εργασίες του 2ου Διακοινοβουλευτικού Φόρουμ των Αντιπροσωπειών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στην Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, με θέμα “Περιφερειακή Συνεργασία για έναν ακμάζοντα Τομέα Τουρισμού” συμμετείχε η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ως μέλος της ελληνικής αποστολής που εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων.

Κατά την ομιλία της στη συνεδρία υπό τη θεματική ενότητα «Βιώσιμη Ανάπτυξη Τουρισμού»,  η κ. Αντωνίου τόνισε ότι «ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, με τη βιωσιμότητα, την προαγωγή της κοινωνικής συνοχής, το σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, ως προτεραιότητες. Υλοποιούμε για στοχευμένη πολιτική στον τομέα του τουρισμού που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και σύνθετες προκλήσεις. Μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό, με ξεκάθαρο όραμα και στόχο τη βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος και των προορισμών μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, αναγκαίο και χρήσιμο εργαλείο είναι η ανάπτυξη συνεργειών και κοινών δράσεων μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος κατέχει κεντρικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξης αυτής της εξαιρετικά σημαντικής γεωγραφικής περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου».

Στην Αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, απηύθυναν χαιρετισμούς και τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων του τουρισμού ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου  κ. AndrijaMandić, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κ. PiaKauma, ο Ειδικός Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κ. Ρομπέρτο Μοντέλα και η  Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Μαυροβουνίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ κ.JelenaNedović.

Οι εργασίες του 2ου Διακοινοβουλευτικού Φόρουμ των  Αντιπροσωπειών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕέκλεισαν με την υιοθέτηση της Κοινής Τελικής Διακήρυξης και με την πρόταση της Μαρίας Αντωνίου και της ελληνικής αντιπροσωπείας, το επόμενο Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ να διεξαχθεί στην Καστοριά έχοντας ως θέμα την ενέργεια.

Όπως τόνισε η κ. Αντωνίου, «η διοργάνωση στην Καστοριά ενός Διακοινοβουλευτικού Φόρουμ των Αντιπροσωπειών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο για την ιδιαίτερη πατρίδα μου όσο και για την Ελλάδα, καθώς αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος τα ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις χώρες της περιοχής και που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη αναπτυξιακή προοπτική μιας ευαίσθητης γεωστρατηγικά περιοχής όπως η Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Top
Enable Notifications OK No thanks