ΓΙΑΤΙ τα νόστιμα δεν έχουν εποχή Σιρόπι :500 γρ νερό 700 γρ ζάχαρη 2 ξυλάκια κανέλας.λίγες φλούδες από πορτοκάλι βράζουμε για τρία λεπτά.αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω 1 και μέλι ανακατεύω.σε λεκάνη βάζω ένα φλ τσ.λάδι 2φλ τσ.σπορελαιο 1 φλ τσ . ζάχαρη ανακατεύω ρίχνω μια τσιμπια αλάτι 1 σφηνάκι κονιάκ ξύσμα από δύο πορτοκάλια 1κ.σ κανέλα μισό κ γαρίφαλο 1φλ.τσ σιμιγδάλι ψιλό 1φλ χυμό πορτοκαλιού.που έχω μέσα δυαλισει 1κ γ σόδα.2 κγ μπεικιν.ρίχνω 1200γρ αλεύρι μαλακό σιγά σιγά..ζημωνω ελαφρά… ψήνω σε λαδόκολλα στους 170 β.σε αντιστάσεις περίπου 30 λεπτά…τα βουτάω ζεστά σε κρύο σιρόπι όμως εγώ και ελαφρώς χλιαρό το σιρόπι εάν δεν καίνε τα μελομακάρονα τα βουτάω γίνονται σούπερ.γυρω στα 20-25 δευτερόλεπτα….ρίχνω κανέλα και καρύδια.χρόνια πολλά σήμερα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες καλό σαββατοκύριακο