-
Αρχική > Ελλάδα > Έρχονται νέο Εξοικονομώ, Αλλάζω Θερμοσίφωνα 2 και επιδότηση για αντλίες θερμότητας

Έρχονται νέο Εξοικονομώ, Αλλάζω Θερμοσίφωνα 2 και επιδότηση για αντλίες θερμότητας

ξι νέα προγράμματα ενεργειακής ανακαίνισης κτιρίων θα τεθούν σε εφαρμογή σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ένα μεγάλο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2025.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει έξι νέα προγράμματα ενεργειακής ανακαίνισης κτιρίων, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ένα μεγάλο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2025. Η αναβάθμιση και η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων αποτελεί βασικό πυλώνα του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση 68.000 κτιρίων ετησίως έως το 2030.

Το δεύτερο, ένα μίνι «Εξοικονομώ», με ύψος 110 εκατ. ευρώ, δεν θα έχει εισοδηματικά κριτήρια και θα επιδοτεί κατά 50%, φτάνοντας το 80% για τη Θεσσαλία.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών συστημάτων θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, με ποσοστό επιδότησης 50% για αγορά και εγκατάσταση. Επιπλέον, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση ορεινών τουριστικών καταλυμάτων, με ποσοστά επιδότησης 60% για μικρές επιχειρήσεις, 45% για μεσαίες και 35% για μεγάλες. Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω θερμοσίφωνα 2» ύψους 170 εκατ. ευρώ θα επικεντρωθεί σε νοικοκυριά που δεν εντάχθηκαν στον πρώτο κύκλο, προσφέροντας επιδοτήσεις έως 60%.

https://www.dnews.gr/eidhseis/oikonomia/490635/erxontai-neo-eksoikonomo-allazo-thermosifona-2-kai-epidotisi-gia-antlies-thermotitas

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks