-
Αρχική > Πολιτισμός > Ι. Μ. Καστοριάς Υιοθεσία Βυζαντινού Μνημείου Παρουσιάστηκαν οι εργασίες των 35 σχολείων από όλη την Ελλάδα  (φωτογραφίες . βίντεο )

Ι. Μ. Καστοριάς Υιοθεσία Βυζαντινού Μνημείου Παρουσιάστηκαν οι εργασίες των 35 σχολείων από όλη την Ελλάδα  (φωτογραφίες . βίντεο )

Με τις ευλογίες του μητροπολίτη Κάστοράς  κ. Καλλίνικου  φορέων της περιοχής  μας,  παιδιών αλλά και πλήθος κόσμου παρουσιάστηκαν  χθες το απόγευμα στο Κέντρο Νεότατος της Ἱεράς Μητροπόλεως Καστοριάς,  οι εργασίες του εκπαιδευτικού προγράμματος του υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων  των 35 σχολείων  από την περιοχή μας αλλά’ και από όλη την Ελλάδα,  από την ιερά  Μητρόπολη   Καστοριάς μὲ τίτλο: ” Υἱοθεσία Βυζαντινού Μνημείου”
 Στόχος της πρωτοπόρας και ενημερωτικής αυτής  εκδήλωσης είναι η  διαφύλαξη και η ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς μας,η ενίσχυση της τοπικής και της ορθόδοξης μας ταυτότητας, καθώς επίσης και η ενημέρωση των παιδιών τόσο από την περιοχή μας όσο και από όλη την Ελλάδα  για τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μας μνημεία.
 Στα βίντεο που ακολουθούν οι τοποθετήσεις του   Μητροπολίτη Καστοριάς κ καλλίνικου, του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου,  της Ευγενίας Μαρνέρη προϊσταμένης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και του Αναστάσιου  Ξανθόπουλου προϊστάμενου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Μπάμπης Σαββίδης,  υπεύθυνος της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης Καστοριάς  σχολικών δραστηριοτήτων

 

Top
Enable Notifications OK No thanks