-
Αρχική > Ελλάδα > Όμιλος ΔΕΗ: διεθνείς διακρίσεις από τοInstitutional Investor

Όμιλος ΔΕΗ: διεθνείς διακρίσεις από τοInstitutional Investor

Σταφετινάβραβεία Developed Europe and Emerging EMEA Equities

ΟΌμιλοςΔΕΗαπέσπασεσημαντικέςδιακρίσειςσεεπτάκατηγορίεςσταφετινάβραβείαDevelopedEuropeandEmergingEMEAEquities, τα οποίαδιοργάνωσεοδιεθνώςαναγνωρισμένοςεκδοτικόςοίκοςInstitutionalInvestor, μεεξειδίκευσηστηνπαγκόσμιαοικονομία.

ΟΠρόεδρος&ΔιευθύνωνΣύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ,κ. ΓεώργιοςΣτάσσης,αναδείχθηκε πρώτοςστηνκατηγορίαBestCEOκαι παράλληλα, οΟμιλικόςΓενικός ΔιευθυντήςΟικονομικώνΥπηρεσιών, κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης,καιοΔιευθυντήςΕπενδυτικώνΣχέσεων, κ.ΙωάννηςΣτέφος,κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στις κατηγορίες BestCFOκαιBestIRProfessionalαντίστοιχα, μεταξύ των εταιρειών Ενέργειας στις αναδυόμενες αγορές (ΕΜΕΑ). Επιπλέον, οΌμιλοςΔΕΗκέρδισετοδεύτεροβραβείοστιςκατηγορίεςBestInvestor/AnalystDayκαιBestESGProgram, ενώ η ΔιεύθυνσηΕπενδυτικώνΣχέσεων επιβραβεύτηκε στις κατηγορίες BestIRProgramκαιBestIRTeamμε το τρίτο βραβείο.

Τέλος, με την ένταξή τουστιςMostHonoredCompanies, ο ΌμιλοςΔΕΗ συγκαταλέγεται στο κορυφαίο 10% των εταιρειώνστην περιοχή των αναδυόμενων αγορών (ΕΜΕΑ). Συγκεκριμένα, ο τίτλος αυτόςαποδόθηκεμόνο σε 33 εκ των 332 εταιρειώνπου αξιολογήθηκαν και προκύπτειαπότηναπόδοσητουΟμίλουσε διάφορες κατηγορίες της ετήσιας έρευνας «DevelopedEuropeandEmergingEMEAExecutiveTeamSurveybyIIResearch».

Οι παραπάνω διακρίσειςεπιβεβαιώνουντον μετασχηματισμό που υλοποιείται στον Όμιλο ΔΕΗ, μέσω τηςδέσμευσηςγιασυνεχήβελτίωση, της προσήλωσης στο στρατηγικό πλάνο και της αφοσίωσηςτου ανθρώπινου δυναμικού.

Ηέρευνα

Ηετήσιαέρευνα «DevelopedEuropeandEmergingEMEAExecutiveTeam» διεξάγεται από τοInstitutionalInvestorσε31κλάδους, μετησυμμετοχήπάνωαπό 2.000στελεχώναπό1.000 διεθνείς εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι υποψηφιότητες στη φετινή διαδικασία περιελάμβαναν 2.711 άτομα από 1.343 εταιρείες. Τα στελέχη, που συμμετέχουν στην έρευνα, αξιολογούν τις ομάδες τωνΕπενδυτικών Σχέσεων(IR),καθώς και τις διοικητικές ομάδες κάθε υποψήφιας εταιρείας, με βάση περισσότερα από 20 κριτήρια, όπως η Αξιοπιστία του Διευθύνοντος Συμβούλου, η Κατανομή Κεφαλαίων από τον Οικονομικό Διευθυντή, η Δημοσιοποίηση των Χρηματοοικονομικών στοιχείων, η Ποιότητα των Συναντήσεων, η Ποιότητα των εκδηλώσεων προς το επενδυτικό κοινό και η Ουσιαστικότητα τωνESGθεμάτων.

ΤαβραβείατουInstitutionalInvestor

ΤοInstitutionalInvestor,πουπρόσφατα μετονομάστηκεσε Extel,είναιέναςδιεθνήςεκδοτικόςοίκοςμεηγετικήθέση,που απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες και εξειδικεύεται σε εκδόσεις σχετικά με τις διεθνείς χρηματαγορές. Για περισσότερα από 30χρόνια, αναδεικνύει την αριστεία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας γίνει γνωστό για τις αυστηρές, ερευνητικάτεκμηριωμένεςκατατάξεις και βραβεύσεις του.

Όμιλος ΔΕΗ: μετασχηματισμός για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους

ΟΌμιλος ΔΕΗβρίσκεταισεμίασυνεχήπορείαμετασχηματισμούπρος έναν «πράσινο», σύγχρονο, ψηφιακό οργανισμό που δεσμεύεται για την επίτευξη οικονομικής και περιβαλλοντικήςβιωσιμότητας. Με έμφασηστη διατήρηση της ηγετικής του θέσης στις ΑνανεώσιμεςΠηγέςΕνέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα, καθώς και την περαιτέρω εδραίωσή του στη ΝοτιοανατολικήΕυρώπη, ο Όμιλος παραμένει αφοσιωμένος στη διατήρηση του ρόλου του ως πολύτιμουκοινωνικούεταίρου σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Το Στρατηγικό Σχέδιο μετασχηματισμού του Ομίλου ΔΕΗ βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: καθαρό και ευέλικτοχαρτοφυλάκιο μονάδων παραγωγής, με την προώθηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ και την απoανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων τουμέσω της επιτάχυνσης της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής μέσω της εφαρμογής νέωντεχνολογιών σε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου και παροχή υπηρεσιώνλιανικής τοποθετώντας τον πελάτη στο επίκεντρο της εμπορικής δραστηριότητάς του.

 

#InvestorRelations #IR #Awards #InstitutionalInvestor #ESG #Transformation

 

Πληροφορίες:

Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων

Χαλκοκονδύλη 30, 104 32 Αθήνα

Τηλ.: 210 529 2153

210 529 3665

210 529 3207

ir@ppcgroup.com

PPC Group Media Relations

Χαλκοκονδύλη 30, 104 32 Αθήνα

Τηλ.:211 7509310

697 270 7713

information@ppcgroup.com

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks