-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ευχαριστήριο της ΣΥΔ “Φιλία”

Ευχαριστήριο της ΣΥΔ “Φιλία”

Έξι μήνες συμπληρώνονται από την έναρξη λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Φιλία» στην Κορησό για άτομα με νοητική υστέρηση. Σκοπός της Σ.Υ.Δ είναι να ικανοποιήσει το θεμελιώδες δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου με αναπηρία, μέσω αφενός της παροχής φροντίδας και υποστήριξης, με σεβασμό στα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και αφετέρου της διατήρησης και ανάπτυξης στο μέγιστο βαθμό των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του, προκειμένου να διαβιεί με ασφάλεια, όσο το δυνατό πιο αυτόνομα και ενεργά στο κοινωνικό περιβάλλον, με στόχο την κοινωνική του ένταξη.

Η πετυχημένη λειτουργία της Στέγης δεν οφείλεται μόνο στην πρωτοβουλία μας να ιδρυθεί και να λειτουργήσει, αλλά και στην ανταπόκριση και συμβολή της τοπικής κοινωνίας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τους φορείς που στάθηκαν αρωγοί στο έργο μας.

Η κάθε παραμικρή βοήθεια είναι πολύτιμη για εμάς και συντελεί στην διαμόρφωση ενός όλο και καλύτερου βιοτικού επιπέδου των ενοίκων.

Ευχαριστούμε την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, την ενορία του Αγίου Νικάνορα, τον πατέρα Ελευθέριο και την οικογένειά του που συστηματικά βρίσκονται στο πλευρό μας από την πρώτη αρχή προσφέροντας ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια. Ευχαριστούμε επίσης και την ενορία της Κορησού και τον πατέρα Διονύσιο που έχει αγκαλιάσει τους ωφελούμενους και έχει συνδράμει κατά πολύ στην ένταξη των ενοίκων της Στέγης στην τοπική κοινωνία. Ένας από αυτούς μάλιστα διακονεί στην εκκλησία της Κορησού ως παπαδάκι, αφού εκπαιδεύτηκε στον Άγιο Νικάνορα από όπου του χαρίστηκε και το ράσο. Η εκκλησία έχει κάνει τον Σταύρο μας ιδιαίτερα ευτυχισμένο.

Ευχαριστούμε τον πολιτικό μηχανικό Σιδέρη Σμαρόπουλο και το προσωπικό του γραφείου του που εργάστηκαν αφιλοκερδώς και μας συμπαραστάθηκαν στο ξεκίνημα του έργου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα Plimira Racing Hard Enduro Greece Kastoria για την πρόσφατη πρωτοβουλία τους που κατέληξε σε μια πολύ μεγάλη προσφορά αγαθών προς τη Στέγη μας.

Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις που μας στήριξαν: Μυταράς Σάββας και συνεργάτες – λογιστικό γραφείο, MM Creative Group, Φωτοαντιγραφική, Νατσούλης Χαράλαμπος (αυγά-κοτόπουλα), NextGen – Γώγος Κωνσταντίνος & ΣΙΑ Ο.Ε., κομμωτήριο Αγγέλα (Νταηλάκη), Vicko, Θερμοκήπια Κόκκινος Αθανάσιος, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Γεωργιάδης, Στυλιάδης Γιώργος – ηλεκτρολόγος, Φαρμακείο Βαγγέλη Μιρκόπουλου, Σπύρος Κωνσταντινίδης – Είδη Υγιεινής, Αθανασία Ψωμαδάκη – Valencia Cafe, Σάκης Πλιάκας – υδραυλικός, Φούρνος Στυλιάδη Βασίλη

Ευχαριστούμε θερμά τους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων Σταύρο Καλαφάτη και Τάσο Μπίντη που μας χαρίζουν τακτικά τα καλύτερα λαχανικά, όπως και την κυρία που επιθυμεί ανωνυμία που φέρνει στην πόρτα μας φρέσκο γάλα.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ όπως και τους εργαζομένους της.

Ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια ήταν για εμάς οι πρωτοβουλίες ατόμων. Γείτονες, φίλοι είτε άγνωστοι, επαγγελματίες, άλλοι που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους σχεδόν καθημερινά μας επισκέπτονται χαρίζοντάς μας δώρα και τη φυσική τους παρουσία που για τα παιδιά μας είναι το καλύτερο δώρο να περιποιούνται τους επισκέπτες μας. Κάποιοι από τους φίλους μας είναι οι: Ελένη Κωνσταντινίδου, Γεωργία Μπεζανά, Παύλος Βελλίδης, Θωμάς Βελλίδης, Διονύσης Αρβανιτάκης, η γειτόνισσά μας η κυρία Λούλα, Νίκος Μπαλιάκας, Παναγιώτης Κώττας, Μάρθα Μητράκα, Τάκης Κολλήγας, Βασίλης Τσιόλας, οικογένεια Ταγάρα, οικογένεια Μουχτούρη, Δέσποινα Γκετσίδου, Ματούλα Αντωνίου, Ιωάννα Νέννου, Λίλα Παπαδημητρίου, Φαρσαλιώτη Θεοδώρα, Δέσποινα Καλαφάτη, Ψωμαδάκη Γρηγορία, Βασίλης Κασιμάτης, Κώστας Σαραβελάκης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δήμητρα Δουβλετή – Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, τη Μαριάννα Αποστολίδου – Ειδική Παιδαγωγό και τον Θωμά Καραμήτρο – Κοινωνικό Λειτουργό που συμβάλλουν αφιλοκερδώς στην εύρυθμη λειτουργία της Στέγης.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που πριν από εμάς ίδρυσαν ΣΥΔ και μας πρόσφεραν και μας προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους: Μαρία Σκανδάλη – ΣΥΔ ΚΥΨΕΛΗ, Ιωάννινα, Ηλίας Ποιμενίδης – ΣΥΔ Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», Γιώργος Τσιράκης – ΣΥΔ Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων “Αναγέννηση”, Πρόεδρος, μέλη ΔΣ και εργαζόμενοι Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη» Ναυπακτίας και Δωρίδας, Πρόεδρος και μέλη ΔΣ της ΑΜΚΕ «Αρσινόη».

Ευχαριστούμε την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Γκογκάκη, υπεύθυνη για την κοινωνική πρόνοια στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ευχαριστούμε τους κατοίκους της Κορησού που αγκάλιασαν και αγκαλιάζουν με τόση αγάπη τα νέα μέλη του χωριού, τους νέους Κορησιώτες, όπως θέλουν οι ίδιοι οι ωφ

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks