-
Αρχική > Τοπικά νέα > Και ξαφνικά το τοπικό ΠΑΣΟΚ κάνει κριτική για χωροταξικό και όχι μόνο….

Και ξαφνικά το τοπικό ΠΑΣΟΚ κάνει κριτική για χωροταξικό και όχι μόνο….

Θυμήθηκαν να κάνουν κριτική στους πάντες διότι τώρα τους απασχολούν οι εκλογές, ο νέος πρόεδρος και η ανάσταση του κόμματος.

Τοπικά απέχουν σχεδόν από όλα, περιφερειακά η εκπροσώπηση χλιαρή και εφήμερη.

Η Εφήμερη και  επιφανειακή εκστρατεία που ξεκίνησαν μόνο και μόνο επειδή βλέπουν ο ΣΥΡΙΖΑ « πέφτει» και αρχίζει η ανάσταση μάλλον είναι αδιάφορη.

Η Καστοριά διαχρονικά έχει τα ζητήματα της με μια τοπική οργάνωση ειδικά του ΠΑΣΟΚ να απέχει πολλά χρόνια τώρα.

Τώρα θυμήθηκαν να βγάλουν Δ.Τ για το χωροταξικό, το επόμενο Δ.Τ μετά από μήνες.

Ας προσέξουν ορισμένοι διότι αν ψάξουν το πότε ξεκίνησε το χωροταξικό πως προχώρησε, που έφτασε και που θα φτάσει μάλλον θα εκπλαγούν.

ΠΑΣΟΚ Καστοριάς :

Περιφερειακό Χωροταξικό Δυτικής Μακεδονίας

Τη στιγμή που η Ευρώπη και όλος ο κόσμος προχωρά με βήματα γοργά στη νέα εποχή, η χώρα μας μέσω των επιλογών της  κυβέρνησης της ΝΔ  ακολουθεί έναν δρόμο διαφορετικό. Οπισθοδρομεί, διχάζει, εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα μη λαμβάνοντας υπόψη την Κοινωνία, τις ανάγκες της, τη δημιουργία. Αντί να συνθέσει, να ερμηνεύσει, να παρουσιάσει ένα επεξεργασμένο σχέδιο, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τη Δημοκρατία, αποφασίζει – σε κλειστά δικά τους γραφεία- για εμάς χωρίς εμάς.

 Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πραγματικά κρίσιμο σταυροδρόμι. Η  απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο(ΠΧΠ) για τη Δυτική Μακεδονία, αποτελεί ταφόπλακασε οποιαδήποτε προσπάθεια απογείωσης της περιοχής μας.

Η νομοθέτηση του συγκεκριμένου σχεδίου ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ τον Νομό μας , το Διεθνές Αεροδρόμιο, στερεί εδάφη, ύδατα, έχοντας ως κυρίαρχο στόχο την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες) σε μεγάλες εκτάσεις γης, που αλλάζουν ριζικά το τοπίο και το μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας, απαξιώνοντας περιοχές φυσικού κάλους, καταστρέφοντας δάση και δασικές εκτάσεις  καταλαμβάνοντας γόνιμη αγροτική γη και χωρίς κάποιο ανταποδοτικό όφελος  για τους πολίτες μας!!!

Είναι  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!!!

Δίχως καμία διαβούλευση, δίχως τον ουσιαστικό Δημοκρατικό διάλογο όπως συμβαίνει σε κάθε Δημοκρατική Πολιτεία θέτουν το μέλλον μας σε κίνδυνο!!! Ως πρόσχημα επικαλούνται τη διαβούλευση του 2012-2015 η οποία όμως αναφέρεται σε μια άλλη Δ. Μακεδονία, σε μια άλλη Καστοριά, σε μια άλλη εποχή!!!! (βίαιη απολιγνιτοποίηση και βίαιη «απογουνοποίηση» λόγω εμπάργκο)

Απόντες και απούσες σε μια δυναμική διεκδίκηση των συμφερόντων του Τόπου μας οι τοπικοί «άρχοντες».

Βουλευτής, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, Δήμαρχος Καστοριάς και η παράταξή του κάθονται μακάριοι/ες στις δάφνες της πύρρειας νίκης τους,  αρέσκονται σε αναφορές ποσοστών και μονοσταυριών, σε άχρωμα, παραπολιτικά ραντεβού, σε φωτογραφικά στιγμιότυπα εντυπώσεων, σε μικρο-εξυπηρετήσεις για δικό τους όφελος!! Όλοι τους βολεμένοι και συνεπαρμένοι από την πρόσκαιρη, προσωρινή τους ζάλη είναι ουσιαστικά εξαφανισμένοι ζώντας το προσωπικό τους όνειρο που αποτελεί εφιάλτη για την τοπική μας κοινωνία!

Τη στιγμή που η Περιφερειακότητα και η Πολυκεντρικότητα ως σχέδιο, έρχεται ως πρωταγωνιστής, για άλλη μία φορά ο τόπος μας μέσω των αντιπροσώπων φαντάζει πολιτικά μύωπας!

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν και είναι ο χώρος που έφερε στην ημερήσια διάταξη της χώρας πρώτο το ζήτημα της αποκέντρωσης. Και σήμερα το προωθεί ως το μείζον θέμα ανασυγκρότησης και αναγέννησης της χώρας με άμεση εφαρμογή, μόλις αναλάβει μαζί με το  λαό τη διακυβέρνησή της.

Το  ΠΑ.ΣΟ.Κ.  ονειρεύτηκε να βγάλει την Καστοριά από την αφάνεια, να πάψει να είναι το σημείο της πινέζας του χάρτη, να πάψει να είναι η εσχατιά της Ελλάδας αλλά η αρχή της. Σχεδίασε  και υλοποίησε ένα σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης με την Εγνατία και τον κάθετο της, το Διεθνές Αεροδρόμιο, με υποδομές τουριστικές, υποδομές υγείας, υποδομές εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο, Κέντρο Γούνας, Εκθετήριο Δημοπρατήριο Γούνας, συνεταιρισμοί για τα προϊόντα μας με στόχο τη δυναμική εξωστρέφεια.

Ως ΠΑ.ΣΟ.Κ.  δε θα επιτρέψουμε να μας γυρίσετε δεκαετίες πίσω!!!

Ως ΠΑ.ΣΟ.Κ  δε θα επιτρέψουμε να «παίζετε» τις ζωές μας στη ρουλέτα της παραπολιτικής και των συμφερόντων σας!

Εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ  θα είμαστε εδώ!!!!

Με τον λαό, για τον λαό!!!!

Ν.Ε.   ΠΑ.ΣΟ.Κ.  – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ    ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Και ξαφνικά το τοπικό ΠΑΣΟΚ κάνει κριτική για χωροταξικό και όχι μόνο….

Top
Enable Notifications OK No thanks