-
Αρχική > Ελλάδα > Ηλεκτρικό ρεύμα: Από τέλη Οκτωβρίου τα πορτοκαλί τιμολόγια για χαμηλότερες τιμές

Ηλεκτρικό ρεύμα: Από τέλη Οκτωβρίου τα πορτοκαλί τιμολόγια για χαμηλότερες τιμές

Κέρδος από τις ώρες χαμηλής ζήτησης, μεγάλης συμμετοχής ΑΠΕ και από τη λειτουργία μηχανών τις φθηνές ώρες

ε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες από τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να κάνουν πρεμιέρα τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση κυκλοφορία των πρώτων δυναμικών τιμολογίων, ώστε τόσο οι καταναλωτές με «έξυπνους» μετρητές να μπορούν να επωφεληθούν από τις χαμηλές χονδρεμπορικές τιμές τις μεσημεριανές ώρες όσο και να μειωθούν στο ελάχιστο οι περικοπές της πράσινης ηλεκτροπαραγωγής.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ενεργοποίηση των πορτοκαλί τιμολογίων αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Οκτωβρίου.

Τα πορτοκαλί τιμολόγια θα κοστολογούν την κιλοβατώρα ώρα-ώρα μέσα στο 24ωρο και θα δίνουν στους καταναλωτές την ευκαιρία να προγραμματίζουν τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών τους στις ώρες που η χρέωση είναι πιο χαμηλή. Ουσιαστικά, σύμφωνα με αναλυτές, τα εν λόγω τιμολόγια θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να είναι ευέλικτοι στις οικιακές δουλειές και να τις πραγματοποιούν στη ζώνη χαμηλής χρέωσης, από τις 11:00 έως τις 16:00.

 

https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1586972/ilektriko-reyma-apo-teli-oktovriou-ta-portokali-timologia-gia-xamiloteres-times

 

Top
Enable Notifications OK No thanks