-
Αρχική > Ελλάδα > Λογαριασμοί ρεύματος -επιδοτήσεις: Τι να περιμένουμε τον Οκτώβριο (ποσά)

Λογαριασμοί ρεύματος -επιδοτήσεις: Τι να περιμένουμε τον Οκτώβριο (ποσά)

Δημήτρης Κασιμάτης

Δεν αποκλείεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγήσει κρατική επιδότηση και τον μήνα Οκτώβριο στα «πράσινα» και τα «κίτρινα» τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος των οικιακών καταναλωτών εάν δεν υποχωρήσει το επόμενο διάστημα η τιμή της χονδρικής στη χώρα μας.

Επίσης επισημαίνεται πως εάν δοθεί η παραπάνω επιδότηση στα τιμολόγια αυτά, τότε τα ποσά αυτά αναμένεται να κινηθούν κοντά στα επίπεδα του τρέχοντος μήνα ή και λίγο χαμηλότερα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.  Υπενθυμίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο κρατική επιδότηση ύψους 1,6 λεπτών και 1,4 λεπτών ανά κιλοβατώρα, αντίστοιχα. Ωστόσο η μέση τελική τιμή ρεύματος διαμορφώθηκε στα 15,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή η ενίσχυση των προμηθευτών για τη χρέωση.

Δηλαδή η μέση τιμή τον Σεπτέμβριο είναι μειωμένη κατά 5% από 16,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα που ήταν τον Αύγουστο.

Ωστόσο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) λαμβάνουν για τον μήνα Σεπτέμβρη κρατική επιδότηση ύψους 4,8 λεπτών ανά κιλοβατώρα, έναντι 5 λεπτών που είχαν πάρει τον Αύγουστο. Ενώ το συνολικό κόστος της ενίσχυσης για τον Σεπτέμβριο ήταν στα 20,8 εκατ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση ο στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να παραμείνει η τιμή της λιανικής του ρεύματος κάτω από τα επίπεδα των 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Για το μέτρο των επιδοτήσεων μίλησε πρόσφατα και ο αρμόδιος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το μόνο σίγουρο, είναι πως «το μέτρο της επιδότησης βρίσκεται στο τραπέζι για όποτε αυτό χρειαστεί» είχε πει ο κ. Σκυλακάκης  «Οι επιδοτήσεις είναι ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση και στο πρόσεχες μέλλον, όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη» είχε επισημάνει.

https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/logariasmoi-reymatos-epidotiseis-ti-na-perimenoyme-ton-oktovrio-posa/

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks