-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πέθανε ο άνδρας της και νιώθει ανακούφιση γιατί τελείωσε το μαρτύριό της – «Μένω στο σπίτι του, έχω τα λεφτά του, αλλά πρέπει να υποκρίνομαι ότι λυπάμαι»

Πέθανε ο άνδρας της και νιώθει ανακούφιση γιατί τελείωσε το μαρτύριό της – «Μένω στο σπίτι του, έχω τα λεφτά του, αλλά πρέπει να υποκρίνομαι ότι λυπάμαι»

 

Μια γυναίκα εξηγεί ότι, μετά τον θάνατο του άνδρα της, νιώθει ανακούφιση. Όπως παραδέχεται, έχει το σπίτι στη διάθεσή της μετά τον θάνατό του και είναι ευγνώμων που ελευθερώθηκε.

Η γυναίκα, και μητέρα, αποκαλύπτει ότι ο άνδρας της, την εκμεταλλευόταν οικονομικά, ψυχικά και σωματικά. Νιώθει ευγνώμων καθώς με τον θάνατό του απαλλάχθηκε από μια τοξική κατάσταση.

Η γυναίκα έγραψε για την κατάστασή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας πολλούς αναγνώστες με το στόμα ανοιχτό.

Αποκαλύπτοντας την αλήθεια στο Reddit, στο thread r/TrueOffMyChest, με τον λογαριασμό @Sorry_Weather6287, η γυναίκα έγραψε μία ανάρτηση με τίτλο «Ο άνδρας μου πέθανε και πέπει να υποκρίνομαι ότι λυπάμαι που έχασα έναν τόσο υπέροχο άνδρα που μ’ αγαπούσε».

Δώρισε νεφρό στην σύζυγό του και ανακάλυψε ότι τον απατά – «Την υποχρέωσα να ομολογήσει την απιστία στους γονείς και τα αδέλφια της»

Αργότερα, εξηγεί: «Πριν από τρεις μήνες ο άνδρας μου πέθανε και πλέον νιώθω ανακούφιση».

Δεν ξέρει αν πρέπει να διαλύσει τον γάμο της, παρά την απιστία του συζύγου της – «Έχει δεσμό εδώ και 2 χρόνια με μια κοινή μας φίλη, αλλά φοβάμαι να χωρίσω»

«Δεν μπορούσα ν’ αγοράσω απολύτως τίποτα χωρίς άδεια»

«Δεν μπορούσα ν’ αγοράσω τίποτα χωρίς την άδειά του, ούτε καν μια κρέμα, ακόμη και αν ήταν με τα δικά μου χρήματα».

«Τα δικά μου, ήταν δικά του και τα δικά του, επίσης δικά τους. Έμεινα όμως επειδή τον αγαπούσα και επειδή δεν είχα πού να πάω».

Εκτός από όλα αυτά, η γυναίκα αποκαλύπτει ότι ο άνδρας της, την απατούσε κιόλας:

«Δεν είχα αυτοεκτίμηση και τον άφηνα να με κάνει ό,τι θέλει. Όταν σταμάτησα πλέον να τον αγαπώ, εκείνος είχε ήδη κάνει την πρώτη εξωσυζυγική του σχέση».

Γυναίκα είναι έξαλλη με την πεθερά της – «Έχει την απαίτηση να αφήσω την καριέρα μου επειδή ντροπιάζω τον άνδρα μου»

«Με έκανε να νιώθω ότι εγώ έφταιγα για την απιστία του επειδή δεν ήθελα να κάνουμε σεξ μετά τη γέννα. Είχε ράμματα και πονούσα».

«Είχα οργανώσει την απόδρασή μου. Μάζευα λίγα – λίγα χρήματα, πουλούσα πράγματα από το ίντερνετ, μιας και δεν με άφηνε να δουλέψω εκτός σπιτιού λόγω ζήλειας».

Η πεθερά της την ξεγέλασε για να ζητήσει διαζύγιο – «Μου έστησε παγίδα και τώρα ο σύζυγός μου δεν κάνει πίσω»

«Ήθελα να μαζέψω λεφτά για να πάω σε δικηγόρο. Εκείνος είχε κάνει ακόμη μια σχέση, με μια φίλη και περνούσε περισσότερο χρόνο μαζί της. Δεν με ένοιαζε αυτό, από τη στιγμή που δεν μου έδινε σημασία. Ήθελα να μένει μακριά μου όσο γινόταν περισσότερο».

«Τον ήξερα καλά και με ήξερε και εκείνος. Θα μπορούσα να είχα δημιουργήσει θέμα, αλλά δεν το έκανα. Έκανα υπομονή και σχεδίαζα τη διαφυγή μου ήσυχα όσο εκείνος κοιμόταν με άλλες».

«Το μόνο που ένιωθα για τον άνδρα μου, ήταν αηδία».

Μετά τον θάνατο του χειριστικού άνδρα της, η γυναίκα είναι αναγκασμένη ν’ ακούει τον κόσμο να της λέει πόσο καλός άνθρωπος ήταν.

Η γυναίκα λέει «Πέθανε απροσδόκητα. Τώρα όλοι τον έχουν εξιδανικεύσει. Όταν κάποιος πεθαίνει, παίρνει άφεση».

«Ακόμη και η οικογένειά μου, αυτό πιστεύει. Οι άνθρωποι που ήξεραν από πρώτο χέρι ότι με απατούσε, τώρα λένε πόσο καλός άνθρωπος ήταν και ότι είναι αμαρτία να μιλάμε άσχημα για τους νεκρούς».

«Μου λένε όλοι πόσο καλός ήταν ο γάμος μας. Η οικογένειά του λέει ότι ήταν ένας υπέροχος άνδρας, αφοσιωμένος σύζυγος και πατέρας».

«Η ερωμένη του, στην κηδεία, ήρθε και μ’ αγκάλιασε και μου είπε ότι ο άνδρας μου με αγαπούσε. Οι φίλοι του λέγανε πόσο καλός άνθρωπος ήταν».

«Γενικά, όλοι λένε ότι ήταν υπέροχος και τώρα έχει γίνει άγγελος στον παράδεισο».

Η γυναίκα λέει ότι ναι μεν, όταν πέθανε ο άνδρας της έκλαιγε, αλλά δεν ήταν δάκρια λύπης, αλλά ανακούφισης. Γράφει χαρακτηριστικά ότι «Έπρεπε να υποκριθώ ότι είμαι λυπημένη».

«Την ημέρα που πέθανε έκλαψα πολύ αλλά όχι από λύπη. Έκλαιγα από ανακούφιση και ένιωθα ελεύθερη»

«Θα μου έπαιρνε πολλά χρόνια και χρήματα αν αποφάσιζα να κάνω αίτηση διαζυγίου. Θα ήταν σχεδόν αδύνατον ν’ αποταμιεύσω χωρίς να το καταλάβει και θα έκανε τη ζωή μου μια κόλαση. Το ξέρω επειδή ακριβώς αυτό μου έλεγε κάθε φορά που αποφάσιζα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

«Τώρα έχω το σπίτι, τα πάντα, τη σύνταξη χηρείας, έχω τα παιδιά μου».

«Ήταν δύσκολο να προσποιούμαι τη λυπημένη στην κηδεία – το έκανα όμως για το παιδί μου»

Προσπαθώντας να προχωρήσει παρακάτω, η γυναίκα εξομολογείται: «Άρχισα να πηγαίνω σε ψυχολόγο. Όλοι νομίζουν ότι πηγαίνω για να διαχειριστώ το πένθος αλλά στην πραγματικότητα, προσπαθώ να αντιμετωπίσω το τραύμα από την κακοποίηση».

«Ήταν πολύ δύσκολο να υποκρίνομαι τη θλιμμένη στην κηδεία. Το έκανα όμως, για το παιδί μου. Το έκανα επειδή όλα έχουν τελειώσει και τώρα επιτέλους, είμαι ελεύθερη».

«Αν έδινα αφορμή, η πεθερά μου θα έκανε τα πάντα προκειμένου να μην κρατήσω τίποτα – είναι ίδιοι, όπως ήταν εκείνος».

«Τώρα όμως στα μάτια τους, δεν είμαι παρά μια θλιμμένη χήρα που έχει ανάγκη από βοήθεια. Μία ανόητη χήρα που δεν ήξερε τίποτα.  Αυτό όμως με βολεύει να είμαι ελεύθερη και να χαίρομαι αυτό που αξίζω».

Οι απαντήσεις των αναγνωστών

Οι αναγνώστες της ανάρτησης, έμειναν έκπληκτοι από την εξομολόγηση της γυναίκας. Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν, αφήνοντας μηνύματα αγάπης και υποστήριξης για τη χήρα.

Ένας αναγνώστης της ανάρτησης, έγραψε: «Χαίρομαι για εσένα. Είσαι ελεύθερη. Ελπίζω να ζήσεις πλέον ήρεμη».  Άλλος ένας, συμπλήρωσε: «Έχοντας περάσει όλα αυτά, επιτέλους είσαι ελεύθερη».

Ένας ακόμη αναγνώστης, σημείωσε: «Χαίρομαι που τον ξεφορτώθηκες. Όταν βρεις τις δυνάμεις σου ξανά, πούλησε το σπίτι, και φύγε μακριά από όσους και όσα σε έχουν πληγώσει».

«Πες τους ότι σου είναι πολύ δύσκολο να μένεις στο σπίτι γιατί σου ξυπνάει αναμνήσεις. Δεν είναι ανάγκη να ξέρουν ότι κουβαλάς άσχημες αναμνήσεις. Σου στέλνω τις καλύτερες ευχές μου».

Κάποιος άλλος, έγραψε: «Χαίρομαι που επιτέλους νιώθεις ότι ελευθερώθηκε. Άστους να λένε ό,τι θέλουν. Μόνο εσύ ξέρεις την αλήθεια».

 

ΕΝΙΚΟΣ

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks