-
Αρχική > kastoria365 > Αριστείδης Παγκρατίδης Ο δράκος του Σείχ Σου

Αριστείδης Παγκρατίδης Ο δράκος του Σείχ Σου

 

Αριστείδης Παγκρατίδης
Αριστείδης Παγκρατίδης

 

Η κοινή γνώμη, ο τύπος αλλά και τα βιβλία ιστορίας έχουν αφιερώσει δεκάδες σελίδες στην περίπτωση του δράκου του Σέιχ Σου.

Ο Αριστείδης Παγκρατίδης κατηγορήθηκε για μια σειρά δολοφονιών και επιθέσεων σε ζευγάρια στην περιοχή του Σέιχ Σου το 1959.

Συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 1963 ύστερα από την επίθεσή του σε 12χρονη τρόφιμο του ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», δικάστηκε τον Οκτώβριο του 1964 και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση.

Κατά την διάρκεια των ανακρίσεων ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο διαβόητος «Δράκος του Σέιχ Σου» , δικάστηκε τον Φεβρουάριο του 1966 καταδικάστηκε σε θάνατο ως άτομο επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και δυο χρόνια αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου του 1968 εκτελέστηκε στον τόπο που εγκλημάτισε, στο δάσος του Σέιχ σου.

Ο ίδιος ανακάλεσε την ομολογία του και ισχυρίστηκε ότι ελήφθη κατόπιν ψυχολογικών πιέσεων. Μέχρι τη στιγμή της εκτέλεσής του παρέμεινε σταθερός και υποστήριζε ότι ήταν αθώος.

Από τότε μέχρι σήμερα η υπόθεση του διχάζει με αρκετούς εγκληματολόγους να υποστηρίζουν ότι ο Παγκρατίδης ήταν τελικά αθώος.

Top
Enable Notifications OK No thanks