-
Αρχική > πρωτοσέλιδα > Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καστοριάς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: Μια Επιτυχημένη Παρουσία Εφημερίδα Καστοριανή εστία Ρεπορτάζ Βίντεο )

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καστοριάς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: Μια Επιτυχημένη Παρουσία Εφημερίδα Καστοριανή εστία Ρεπορτάζ Βίντεο )

θεοδώρα Κωτσοπούλου

Η πρόσφατη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτέλεσε για άλλη μια φορά ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων της Καστοριάς. Υπό την ομπρέλα του Επιμελητηρίου, τέσσερις επιχειρήσεις συμμετείχαν με διαφορετική θεματική, εκπροσωπώντας στο έπακρο την πλούσια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η περιοχή.

Η ιστορία της παρουσίας του Επιμελητηρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ξεκινά εδώ και 8 χρόνια, με στόχο την ενίσχυση επιχειρήσεων που δεν έχουν εμπειρία στην εκθέσεις. “Αυτό το εγχείρημα παρέχει μια ευκαιρία στους νεοεισερχόμενους στην αγορά να αποκτήσουν το ‘βάπτισμα του πυρός’,” ανέφερε  στην εφημερίδα ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ  ο πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι οι συμμετοχές είναι και μια αφορμή για πιο καθιερωμένες επιχειρήσεις να ενισχύσουν την παρουσία τους.

Η φετινή έκθεση, που φέρει τον χαρακτήρα γενικής έκθεσης, ανταγωνίζεται άλλες πιο εξειδικευμένες εκθέσεις, όπως αυτές τροφίμων ή οικοδομικών υλικών. Ωστόσο, οι προοπτικές της ήταν πολύ θετικές, κυρίως λόγω της τιμώμενης χώρας, της Γερμανίας, η οποία παρουσίασε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.

Η εμπειρία των Καστοριανών εκθετών ήταν γενικά ικανοποιητική. “Μίλησα με αρκετούς εκθέτες και οι περισσότεροι εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για την οργάνωση και την επισκεψιμότητα,” δήλωσε ο κ. Καραταγλίδης, επισημαίνοντας τη σημασία της αναβάθμισης της έκθεσης τα τελευταία χρόνια, παρά τις προκλήσεις που προκάλεσε η πανδημία.

Μια ιδιαίτερη επιτυχία για το Επιμελητήριο ήταν η συμμετοχή επιχειρήσεων που ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο πλαίσιο του Επιμελητηρίου και πλέον εξελίσσονται σε πιο εξειδικευμένες εκθέσεις. “Είναι μια χαρά να βλέπεις αυτές τις επιχειρήσεις να πηγαίνουν σε καλύτερα περίπτερα και να κερδίζουν περισσότερους πελάτες,” ανέφερε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η φετινή συμμετοχή συμπεριλάμβανε προϊόντα από τομείς όπως μαρμαροκατασκευές, αγροδιατροφή και γούνα.

Αν και η εκπροσώπηση ήταν αρκετά ικανοποιητική, ο κ. Καραταγλίδης αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά προϊόντα που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν, δηλώνοντας πως στόχος είναι η αύξηση της ποικιλίας και της ποσότητας των συμμετοχών στις επόμενες εκθέσεις.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος τόνισε τη σημασία της εξωστρέφειας και της ενημέρωσης των επιχειρηματιών για τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω εκθεσιακών γεγονότων. “Η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία. Η προετοιμασία και η συμμετοχή σε εκθέσεις είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας,” κατέληξε, προαναγγέλλοντας ότι η επόμενη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει και αυτή τον δικό της ρόλο στην προώθηση των προϊόντων της Καστοριάς.

Η φετινή συμμετοχή, λοιπόν, ήταν ένα σημαντικό βήμα που δείχνει τον δυναμισμό και την προοπτική των Καστοριανών επιχειρηματιών, και το Επιμελητήριο παραμένει αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξή τους.

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks