·
Συνταγή της μανουλας μου που δεν χάνει ποτέ σε γεύση!!!
Σε ένα μπολ βάζω δύο κουταλιές της σούπας νες καφέ, 3 ζάχαρη, λίγη κανέλα και κονιάκ ένα σφηνάκι μεταξά και γάλα περιπου 700γρ.βουτάω τα σαβαγιαρ και στρωνω σε ένα ταψί ή ταπερ αντίστοιχα, συνήθως χωράει 10 πάνω, δέκα κάτω και 3 στην μέση, περίπου 2.5 πακέτα για όλο το γλυκό.
Παράλληλα χτυπάω την κρέμα μου, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κρόκους αυγών, υγρή βανίλια μια εσάνς και 300γρ Φιλαδέλφεια ή οποιαδήποτε μάρκα θέλει ο καθένας σας, ανακατεύω και αφού ομογενοποιηθει προσθέτω 500γρ φυτική κρετορε την πράσινη. Ξανα ανακατευω και αφού σφίξει απλώνω πάνω στην πρώτη στρώση το μισό, βουτάω τα υπόλοιπα σαβαγιαρ για δεύτερη στρώση, απλώνω με το υπόλοιπο μισό και βάζω ψυγείο για 6 ώρες να παγώσει καλά, πριν το σερβίρω πασπαλιζω με κακάο και κανένα όλο το γλυκό και πιστέψτε με, δεν έχει καμία σχέση με του εμπορίου, θα σας το ζητάνε κάθε μέρα, τρελή νοστιμιά.